Humanitarni Falkensteiner Punta Skala triatlon

Proteklog vikenda održan je drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar.

U sklopu drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona održala su se i dva državna prvenstva Hrvatske, u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Natjecatelji, njih više od 400 imali su samo riječi hvale, a natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanje), supersprint triatlonu (375 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom štafetnom triatlonu (300 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), duatlonu (1,75 km trčanje, 6 km vožnje bicikla, 1 km trčanje) i aquatlonu za djecu (150 m plivanje, 800 m trčanje).

Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu na kojemu je hrabro sudjelovao i glumac Mario Valentić. Nakon 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanja Mario

Istoga dana održala se i ulična utrka, a djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Tako su Andrej Dojkić i Edita Misirić testirali svoje granice i sudjelovali u utrci dugoj 10 kilometara.

Drugog dana triatlona voditeljica Nevena Rendeli iskusila je čisti adrenalin sudjelujući na duatlonu te je uspješno otrčala 1,75 kilometara, vozila bicikl 6 kilometara i nakon toga otrčala još jedan kilometar.

Rezultati natjecanja

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano