Županijski nogometni kup: Primorcu pobjednički pokal!

Kup odlazi u Biograd, na Stanovima je slavio - Primorac!

Nije bilo iznenađenja u pogledu aktera završnog susreta županijskog nogometnog kupa, a nije niti u pogledu rezultata. Ili ipak jest, tko zna, jer i jedan i drugi sastav finalist, minulu su sezonu odradili na fantastičan način, bez presedana.

Biograđani su se prošetali 1. ŽNL, učenici Mate Grgurevića kroz 2. ŽNL, obje ekipe vrve potencijalima, na koje su oči bacili brojni jači klubovi iz okoliša, pa i cijele RH.

Nakon početna ispitivanja snaga, Primorac je prvi zaprijetio s nekoliko poluprigoda, no dobro postavljeni Dalmatinac je na "branci" imao i raspoloženog Ivana Vulića.

I na drugoj strani su imali sjajnog vratara, Borgelotta, uglavnom nismo gledali "utakmicu kamilicu", već prilično kvalitetan okršaj odličnih postava.

Martin Bačkov iz Primorca je potegao u gredu, u 30. propušta i idealnu šansu kada se našao sam pred golom suparnika.

U 45. minuti klupa Dalmatinca je tražila penal, zbog navodnog "rukometa" obrane Biograđana, ali nije naišla na razumijevanje arbitra Zvonimira Sinovčića.

Podjednako čvrsto i atraktivno nastavilo se i nakon odmora, a poslije više prigoda, posebno Čule i Markovića, u 79. je napokon pao i pogodak. Pokazalo se naknadno-ključan.

Iz kuta je s desne strane loptu ubacio Grgurević, točno naciljao glavu Stefana Lazarevskog koji nepogrešivo cilja za 1-0.

Prijelazni pokal pobjednika, u klupku radosti, drugu godinu za redom, kapetanu Lazarevskom predao je Reno Sinovčić, predsjednik zadarskog Nogometnog saveza.

-Naravno da sam jako sretan. Nije bilo lako, u psihološki teškoj utakmici, a Dalmatinac je fantastična ekipa. Protivniku čestitke na fer i korektnoj igri, mi idemo feštati iako za slavlje i nemamo puno vremena. Moramo se pripremati za kvalifikacije, jer želimo u treću ligu-kazivao je zadovolja lica Jugo Dominis, trener Primorca.

Inače, na finalnoj utakmici područnog kupa sa suđenjem se oprostio prvi pomoćni arbitar, Boris Erceg, koji zviždaljku prepušta sinu Mateu talentiranom djelitelju pravde koji na županijskim travnjacima uspješno sudi već niz godina.

PRIMORAC-DALMATINAC 1-0

Igralište Stanovi. Gledatelja 350.

Sudac: Zvonimir Sinovčić.

Pomoćnici: Boris Erceg i Ivan Zdrilić. Delegat: Ante Delija.

Strijelac: 1-0 Lazarevski (79).

Crveni karton: Lucijan Vukoša (Dalmatinac), 88.

DALMATINAC: Vulić, Vukšević, Vujević, Jović (6.Nikolić), Vukoša, Marić, Tomić, Čakarun, Škibola, Čule (61. Zdrilić), Grguević (67.Ivković). Trener: Mate Grgurević.

PRIMORAC: Borgelott, M. Colić, Arapović, Marković, Galešić (63. Moravčić), P. Colić, Vodopija (88. Lukić), Lazarevski, Grgurević, Volpi - Kobal, Bačkov. Trener: Jugo Dominis.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano