SK Zadar: 4 streličarska odličja iz Jalžabeta!

Još jedan u nizu klupskih jednodnevnih "izleta" zadarskih streličara održao se u nedjelju, 30. kolovoza.

-Tom smo prilikom otputovali u Jalžabet, osnovani tek prije nepunih godinu dana, naši kolege iz SK "Navaho", organizirali su svoj turnir prvijenac - vanjsko metno kolo WA 720. Iako na gotovo 400 km udaljenosti, petero članova našeg kluba rado se odazvalo njihovom pozivu, s namjerom da pruže podršku kolegama, ali i da odmjere snage na posljednjem turniru prije nadolazećeg državnog prvenstva - kaže Maja Pavković iz SK Zadar.

Turnir je bio odlično organiziran, na lijepo uređenom terenu Sportskog centra Jalžabet, a obilježilo ga je sunčano i vrlo vrlo vruće vrijeme s tek daškom vjetra koji bi tu i tamo natjecateljima pružio predah. Unatoč tome, petero natjecatelja iz "Donatova metropolisa" osvojili su četiri medalje i ispucali osobne i rekorde kluba s Bokanjca.

U konkurenciji seniorki sa zakrivljenim lukom predstavljale su ih Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov, dok su Darko Polić "Barba" i Marinko Vašarević "Medo" pucali s tradicionalnim lukom u konkurenciji seniora.

-Naša je Ivana briljantno odradila turnir ispucavši osobni i klupski rekord. Kroz oba dijela kvalifikacija izjednačavala je rezultat s konkurenticom Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955), da bi joj naposljetku – s ostvarenih 550 krugova – izmaklo prvo mjesto za tek 8 krugova! - ističe Maja.

Luana je ostvarila solidan rezultat s 504 kruga i konstantnim gađanjem 252 kruga u svakom dijelu kvalifikacija. Time se smjestila na treće mjesto poretka.

Nezahvalno četvrto mjesto pripalo je Pavković s ispucanih 418 krugova. U prvoj je rundi ispucala vrlo dobrih 240 krugova, ali se nažalost, možda uslijed velike vrućine i manjka koncentracije, nije snašla u drugoj i ispucala je svega 178 krugova.

I dečki su ostvarili vrijedan rezultat. Među vrlo jakom konkurencijom izvrsnim pucanjem prednjačili su pred svima ostalima, pa se na kraju njihovo natjecanje svelo na pozitivno nadmetanje učitelja i učenika.

Dok su u prvom dijelu kvalifikacija imali izjednačen rezultat -303 kruga, u drugom je dijelu Marinko Vašarević poveo za čak 20 krugova! Time je izborio zlato, a srebro prepustio Darku Poliću, pa je na kraju jednog predivnog dana Streličarski klub "Zadar" postao bogatiji za jedno zlato, dva srebra i jednu broncu arhiviranih u vitrinama.

S dobivenim "boost-om" za ispravak eventualnih grešaka, već za par dana ZD streličari će imati priliku i poboljšati svoje rezultate i boriti se za naslove državnih prvaka.

Naime, 6. rujna u Sisku se održava Prvenstvo Hrvatske, što će ujedno biti i zatvaranje ovogodišnjeg vanjskog metnog kola.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano