SK Zadar na PH: 4 zlata, bronca i dva državna rekorda!

Streličari s Bokanjca opet haraju po RH!

-Predobar vikend je iza nas! U nedjelju, 6. rujna, održano je Prvenstvo Hrvatske WA720 – vanjsko metno kolo, organizirano u suradnji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba "Sisak" na prekrasno uređenom terenu tamošnjeg streličarskog centra i popraćeno gotovo idealnim vremenskim uvjetima. Iako nas je po dolasku dočekalo kišno, tmurno i hladno vrijeme, sunce se pojavilo već u prvoj polovici dana i pratilo nas od tada do kraja. - izvještava Maja Pavković, agilna tajnica izvrsnog sportskog kolektiva.

Klub su predstavljale seniorke zakrivljenog luka Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov, kao i seniori dugog luka Darko Polić Barba, Marinko Vašarević Medo i Valter Bobinac.

Po završetku prvog dijela kvalifikacija, u konkurenciji seniorki zakrivljenog luka, ostvareni su dosta dobri rezultati: Ivana Sumić – 260 krugova; Maja Pavković – 257 krugova; Luana Blaslov – 257 krugova. U konkurenciji seniora dugim lukom Barba je ostvario 301 krug, Medo 311 krugova i Valter 247 krugova.

U drugom kvalifikacijskom dijelu natjecanja, Sumić pada na 251 krug, Blaslov na 238 krugova, a Pavković ostvaruje 258 krugova. Na drugom kraju osunčanog terena, među značajnom konkurencijom "drvenjaka", ZD su dečki ostvarili sljedeće rezultate: Polić - 293 kruga, Vašarević - 313 krugova, Bobinac - 234 kruga.

Dakle, po konačnom zbroju nakon završetka kvalifikacija osvojena su sljedeća mjesta: Maja Pavković – 2. mjesto (515 krugova), Ivana Sumić – 3. mjesto (511 krugova), Luana Blaslov – 4. mjesto (495 krugova), Marinko Vašarević – 3. mjesto (624 kruga), Darko Polić – 6. mjesto (594 kruga) i Valter Bobinac – 10. mjesto (481 krug)nadmetanja.

-Moramo napomenuti da je Valteru ovo bilo prvo sudjelovanje na natjecanju, stoga je osvojeni rezultat i više nego - jako dobar! Čestitamo mu na sudjelovanju i prvom osobnom rekordu-naglašava s puno ponosa Maja.

Kako se odvijala borba za postolja?

Među seniorima dugim lukom u eliminacijski dio natjecanja ulaze Polić i Vašarević, koji su se u osmini finala našli u klupskom dvoboju. Iako nakon prve serije vodi 2:0, Barba naposljetku gubi rezultatom 6:2. Time daje vjetar u leđa Medi koji pobjeđuje Franju Molnara (SK "Streličari Ružice grada") 6:0, a potom i Davora Pejnovića (SK "Grebengradski streličari") rezultatom 6:2. Osvaja zlato i naslov državnog prvaka.

U eliminacijske borbe ulaze i tri streličarke zakrivljenim lukom. U četvrtini finala u još jednom klupskom dvoboju našle su se Ivana i Maja, dok je Luana stala na liniju sa Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955). Nakon prva dva seta Maja vodi 4:0, kao i Viktorija. U trećem setu, i Ivana i Luana uzvraćaju udarac svojim protivnicama (4:2). Četvrti je set značio kraj borbe za Luanu budući da Viktorija pobjeđuje rezultatom 6:2.

Maja i Ivana izjedačavaju set (5:3), da bi u sljedećem Maja ostvarila pobjedu (6:4) i time ušla u finale i borbu za zlato! U dvoboju za broncu našle su se Ivana i Luana. Ivana Sumić pobjeđuje rezultatom 6:0 i ostvaja broncu, a Luani Blaslov je time pripalo 4. mjesto na ljestvici PH.

U napetoj borbi za naslov državnog prvaka Maja vodi prvi set 2:0, da bi u drugom Viktorija izjednačila rezultat (2:2). Međutim, naša Maja se neda, osvaja treći set (4:2), u četvrtom je zapečatila pobjedu (6:2) i time postala državna prvakinja!

-No, tu nije bio kraj našim radostima. Osvojili smo i dva ekipna naslova. Ekipa seniorki zakrivljenim lukom u sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov osvojila je zlato, srušila lanjski državni rekord i postavila novi "težine" 1521 kruga!-ističe Maja i dodaje kako je i "zlatna" ekipa seniora dugim lukom (Darko Polić, Marinko Vašarević i Valter Bobinac) postavila novi državni rekord koji sada iznosi 1699 krugova.

Da rezimiramo, Maja Pavković i Marinko Vašarević su zlatni državni prvaci, Ivana Sumić brončana, a ekipe seniorki i seniora zlatni s novim državnim rekordima. Luana Blaslov smjestila se na 4. mjesto, a Valter Bobinac na svom prvom natjecanju na 9. mjesto nacionalnog redoslijeda.

Državnim prvenstvom vanjskog metnog kola završila je ovogodišnja vanjska sezona. Prelazi se na manje udaljenosti jer već početkom listopada čeka prvi dvoranski turnir streličara.

-Na kraju moramo spomenuti da je natjecateljska ekipa u Sisku imala i veliku podršku prijatelja i kolega iz SK Zadar! Tako su se u kombiju na put zaputili Tomislav i Anđela, a dočekali ih predsjednica Irena, Igor i Vesna. To nam je činilo iznimno zadovoljstvo, ali i veliku pomoć – baratali su dalekozorima, "čitali" pogotke na 70 metara udaljenoj meti, fotografirali, opskrbljivali nas kavom, osnaživali kad nam je išlo nešto lošije, hvala im svimaa... otkriva i zaključuje Maja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano