Održana radionica antičke kulture „Simbol jabuke“

Radionica antičke kulture „Simbol jabuke“ održana je u srijedu, u Ogranku GKZD na Bilom brigu.

Učenici trećeg razreda OŠ Zadarski otoci s učiteljicom Ninom Matacin i voditeljicom radionice Anom Fundak iz centra za poduku Tempero stvarali su prava mala umjetnička djla na temu antike.

-Upoznajemo cijelu jednu kulturu, književnost i svijet koji su izvorište za gotovo sva dostignuća današnjega Zapada. Zapad se sve više okreće prema antičkoj kulturi i klasičnim jezicima jer u njima vidi još uvijek neiskorištenu snagu znanja: Cambridge i SAT ispiti procjene stečenih znanja u korelaciji (učenici koji su učili antičku kulturu i klasične jezike puno bolje rješavaju lingvističko-matematičko-logičke zadatke). Radionicama za djecu igrom i aktivnim učenjem upoznajemo temelje Zapadne civilizacije radi što boljeg razumijevanja europske povijesti te kulturnog razvoja čovječanstva. Posebno smo usmjereni na razvoj mašte i kreativnosti dok korelacijom sa suvremenom stvarnošću gradimo temelje opće kulture. - objašnjava voditeljica radionice Fundak.

U centru za poduku Tempero u tijeku su predbilježbe za novi ciklus od deset radionica „Učimo učiti“, namijenjene su učenicima osnovne škole, a predbilježbe traju do 28. rujna.

Sve informacije možete dobiti u centru za poduku Tempero na Bilom brigu Vukovarska 6A, na 095 398 6929 i 095 804 1181, te na www.tempero-poduke.hr i fb: tempero.poduke.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano