Rexpo 2015.: Virane posjetila predsjednica Grabar-Kitarović

Na 4. Međunarodnom sajmu investicijskih projekata Rexpo 2015. mogućnosti ulaganja u potencijal svog kraja predstavili su i Virani.

Među brojnim posjetiteljima koji su posjetili njihov štand u Zagrebu bila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović-

Prezentirani su tako brojni virski razvojni i turistički projekti – od gradnje hotela u centru otoka do izgradnje komunalnih i nautičkih lučica, uređenja obalnog pojasa i izgradnje turističkog kampa kapaciteta šest tisuća osoba.

Virska delegacija predvođena direktorom poduzeća „Vir turizam“ Željanom Kalcem, šeficom kabineta Ureda načelnika Kristinom Perić, višim stručnim suradnikom u Uredu načelnika Antonijem Vučetićem, djelatnicima Turističke agencije „Vir turizam“ Srđanom Liverićem i Mateom Buškulić te voditeljem rezidencijalne „Ville Lanterna“ Jakovom Buškulićem, ponudila je brojnim zainteresiranim investitorima i posjetiteljima sajma „Rexpo“ sve informacije o virskim projektima uz podjelu virskih turističkih brošura i posebno izrađene projektne brošure.

Virani su predsjednici uručili poklone i promidžbeni paket „Ja volim Vir“. Predsjednici Grabar-Kitarović njezini su savjetnici predstavili Općinu Vir kao jednu od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, a Virani su je pozvali da posjeti otok i uvjeri se u njegov razvojni potencijal.

„Ulaganja mogu i moraju imati značajnu ulogu u razvoju Hrvatske. Od vitalne je važnosti da kreatori politike u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, nastoje učiniti Hrvatsku što atraktivnijom ulagačima. U tome im želim mnogo uspjeha“, kazala je Grabar-Kitarović ističući značaj sajma „Rexpo“ za poticanje i razvoj poslovanja.

Virski štand posjetili su i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, pomoćnik ministra u Ministarstvu zdravlja Miljenko Bura, tajnica Kabineta potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja Marijeta Šćekić, prva tajnica ministarstva vanjskih poslova Božena Rukavina, predstavnici Uprave Instituta IGH te brojni drugi predstavnici investitora, investicijskih kuća, posredništava u ulagačkom poslovanju, tvrtki i poduzetnika.

Komentari