1.200 natjecatelja utrke Škraping

U subotu, 5. ožujka u Tkonu na Pašmanu održat će se 11. Škraping, međunarodna sportsko-turistička manifestacija koja ove godine okuplja rekordan broj sudionika.

Naime, kako navode organizatori, prijavljeno je maksimalnih 1.200 natjecatelja iz 10 država - od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Norveške, Makedonije do Slovačke.

Škraping je jedinstvena međunarodna treking utrka kombinacije snalaženje u prirodi, skakanja, trčanja i penjanja po atraktivnom otočnom terenu te je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 45 km koja je namijenjena iskusnim sportašima, Challenger od cca 25 km koja upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana, a za one koji ne vjeruju u svoje tjelesne sposobnosti tu je i Light, cca 10 kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku s pogledom na Nacionalni Park Kornati kao i na cijeli Zadarski arhipelag.

Start Ultra kategorije je u 8 sati u Ždrelcu dok je za kategorije Challenger i Light start predviđen u Tkonu u 10 sati, najavljuju organizatori JKU Prvenj, Općina Tkon i TZO Tkon.

Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu smo također pripremili kulturno i gastronomski bogat sadržaj od predavanja i izložbe brodoloma galije kod otočića Gnalića, radionica za djecu i predstave pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s preko 50 izlagača sa skoro svih jadranskih otoka koji će ove godine ugostiti i nekoliko izlagača sa Sicilije i Češke sa svojim autohtonim proizvodima.

Dan poslije Škrapinga, u nedjelju 06. ožujka bit će održan Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok“ iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 200 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.

Inače, Škraping je vrlo atraktivan brojnim sudionicima koji se žele okušati u ovoj ruti, a koliku je popuarnost stekao govori i podatak o sve većem broju prijavljenih natjecatelja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano