Nazorovci na Proljetnoj školi za matematičare i fizičare

Osam učenika i dvoje nastavnika iz Gimnazije Vladimira iz Zadra sudjelovalo je prošli tjedan na Proljetnoj školi u Senju za mlade matematičare i fizičare, u sklopu EU projekta "Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta".

Mađu ostalim projektne aktivnosti su i posjet Europskom institutu za nuklearna istraživanja-CERN u Ženevi, Ljetna škola biologije i kemije u Zadru, osjet znanstvenom centru Kopernik u Varšavi te EEE (energija, ekologija, engleski) škola u Zagrebu. Uz to će se u sklopu projekta osigurati suvremena oprema za partnerske škole za provedbu nastave iz prirodoslovnih predmeta.

Proljetna škola matematike i fizike trajala je tjedan dan u periodu između od 24. do 30. travnja 2016., a osnovni cilj je bio da učenici steknu nova i primjenjiva znanja iz matematike i fizike putem organiziranih malih istraživačkih projekata, radionica, predavanja i primjenom informacijske tehnologije. Drugi cilj bio je uvidjeti postoji li prostora za poboljšanjem novih kurikuluma iz fakultativne nastave matematike i fizike koji se zajedno s ostalim STEM predmetima razvijaju u sklopu projekta. Na Proljetnoj školi sudjelovala su ukupno 24 učenika i 6 nastavnika iz tri partnerske škole – Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića, Gornjogradske gimnazije iz Zagreba te Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra.

Projekt "Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike" traje 12 mjeseci, a njegova vrijednost je 2.294.739,50 kuna, te se realizira uz potporu Europske unije prema Operativnom programu Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano