Crno: U nedjelju streličarski turnir pod kapom SK Zadar

Nakon mnogobrojnih sudjelovanja na natjecanjima širom RH, zadarski streličari uskoro će ugostiti svoje ponajbolje kolege iz toga zanimljivog i kod nas na žalost ne baš praćenoga sporta.

Kako je prošlo pet godina kada je u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza, SK Zadar i SK Kroatan održano PH u metnom streličarstvu FITA 144*OR u Novigradu, ovog proljeća, po drugi put u ZD županiji ponovo će se prirediti streličarski turnir i to, naravno, u organizaciji SK Zadar.

Nadmetanje, koje je međunarodnog karaktera odvijati će se u nedjelju 22. svibnja na nogometnom igralištu NK "Dalmatinac" u Crnom, a na njemu se očekuje nastup stotinjak natjecatelja iz cijele HR, Slovenije i ostalih susjednih zemalja.

Otvorenje turnira počinje u 10.45 sati, a streličari će se natjecati u slijedećim kategorijama: djevojčice i dječaci -12 godina, djevojčice i dječaci -14 godina, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori, seniorke i seniori, veteranke i veterani. Osim u dobnim kategorijama, streličari će se natjecati u stilovima: zakrivljeni luk, složeni luk, goli luk, standardni luk i dugi luk.

Kako je streličarstvo sport u kojem je vrlo važna preciznost i koncentracija, a tko će je imati najviše i tko će najviše strijela poslati u žuto, svakako vrijedi pogledati, ulaz je slobodan.

Inače, Streličarski klub Zadar, osnovan je 10. ožujka 2010., a njegova primarna djelatnost obuhvaća okupljanje djece, mladeži i odraslih osoba koje se žele baviti streličarstvom, provođenje sportske obuke i pripreme sportaša, sportska natjecanja, a osim sportsko-natjecateljskog, nudi i bavljenje streličarstvom i kao rekreacija.

Klub broji 30-tak članova kod kojih je 15 aktivnih i licenciranih natjecatelja, no broj streličara konstantno raste, pa se članovi Kluba, koji je jedini u Zadarskoj županiji, uspješno natječu u nekoliko kategorija: djeca - 12 godina, djeca -14 godina, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke, veterani/veteranke, te u stilovima: zakrivljeni luk, složeni luk, standardni luk i dugi luk, s odličnim rezultatima i plasmanima.

U proteklih šest godina sudjelovali su na preko 60 natjecanja na kojima su individualno i ekipno ostvarivali izvrstan učinak, a neki su ponijeli i titulu nacionalnih prvaka- u kategoriji seniora dugim lukom, veterana dugim lukom te seniorki zakrivljenim lukom- a uz sve to, članovi SK Zadar su ponosni vlasnici i nekoliko državnih rekorda.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano