Zadarske klape pjevale u Vukovaru

Proteklog vikenda u Hrvatskom domu Vukovar održana je Smotra klapa Zadarske županije na kojoj je pjevalo devet klapa i kao gost Ivica Sikirić Ićo.

Kako se priopćava, puna dva sata vukovarska je publika uživala u dalmatinskoj klapskoj pjesmi koja je Gradu heroju darovana u povodu početka obilježavanja Dana Grada Vukovara i u sklopu programa Županijskih dana 2016. Klape su sudjelovale pjesmom i na svetoj misi u crkvi Svetog Filipa i Jakova, a tijekom mise su održana i dva krštenja.

Nakon mise klape su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju odale počast žrtvama Domovinskog rata, a posjetili su i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Smotri klapa Zadarske županije prethodilo je otvaranje izložbe fotografija " Ruke moje nane". Riječ je o 40 fotografija koje su nastajale u proteklih 6-7 godina, a na kojima su stare Paškinja u tradicionalnoj odjeći "fuštanima" koje šiju pašku čipku. Spomen je to na vrijedne ruke starih Paškinja koje su na nove generacije prenijele izradu jedinstvene paške čipke, a mnoge od njih vise i nisu među nama.

Komentari