OŠ "Petar Zoranić" Nin dobila sredstva iz Erasmus+ programa

Iz OŠ "Petar Zoranić" Nin s ponosom javljaju kako je njihov projekt odabran za financiranje u sklopu Erasmus+ programa.

-Ponosni smo što smo bili uspješni u apliciranju na Erasmus+ projekt, ističe Tonći Vuković, ravnatelj škole.

OŠ "Petar Zoranić" Nin aplicirala je na Erasmus+ s projektnim prijedlogom "Nova znanja i kvalitetne metode poučavanja u europskoj školi". Prijedlog je prihvaćen od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

-Osnovna škola “Petar Zoranić” Nin je mala škola u Zadarskoj županiji koju čini 308 učenika i 47 djelatnika. Putem projekta “Nova znanja i kvalitetne metode poučavanja u europskoj školi” želimo modernizirati svoju ustanovu kroz rad na projektima i međunarodnoj suradnji. Našoj školi trenutno je vrlo potreban motiviran, educiran i osnažen tim koji će moći osnažiti i potaknuti ostale učitelje naše škole sklone inovacijama, objašnjava ravnatelj.

Projekt će se realizirati kroz mobilnosti djelatnika od 3. do 8. srpnja te od 10. do 15. srpnja 2016. godine na ISE ljetnoj školi 2016 (tečajevi: GoLab, CREATIONs, Space Awareness, Quantum Spinoff, GEOTHINK, CEYS).

-Tu će izabrani djelatnici steći nova iskustva, znanja i vještine koje će im pomoći da unaprijede svoj obrazovni pristup u svrhu podizanja interesa kod učenika za teme moderne znanosti, te efikasne primjene znanstvene metodologije u svakodnevnoj obrazovnoj praksi. Ove mobilnosti dati će značajnom dijelu osoblja dovoljno znanja i sposobnosti da svakodnevno koriste naučeno upotrebom digitalnih alata usmjerenih na obrazovanje: u međusobnoj komunikaciji, suradnji na školskim, međuškolskim i međunarodnim projektima; u svakodnevnom radu s učenicima; u demokratskoj, otvorenoj komunikaciji s roditeljima i lokalnom zajednicom, što će, u konačnici, imati utjecaj na cijelu školu i lokalnu zajednicu, zaključuje ravnatelj.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano