Intervju s mladim veslačem Lukom Baričevićem
Luka Baričević

- Mnogi od nas očekuju medalju, a kolike su naše mogućnosti, najbolje znaju naši treneri, ali i obitelji koje su nam najveća podrška u ovome čime se bavimo. Svakako da ćemo dati sve od sebe kako bi došli do medalje i na najbolji način predstavili našu zemlju na ovom prestižnom natjecanju. Puno smo trenirali i na nama je da se nadamo najboljem. - Luka Baričević

Mladi i nadareni veslač Luka Baričević, član VK Jadran pozvan je u reprezentaciju za predstojeće svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u litvanskom Trakaiju. Naime, Luka je u sastavu juniorske reprezentacije četverca na pariće, a s njim još veslaju Tomislav Šain i Roko Šitum iz zagrebačke Mladosti te Ante Ančić iz splitskog Mornara. Svoju dobru formu potvrdili su i pobjedom na Međunarodnoj regati u češkim Račicama. Luka je učenik Srednje tehničke škole, smjer zrakoplovni tehničar, a veslanjem se počeo baviti sredinom 7. razreda osnovne škole kada je bio u uzrastu kadeta A, a trener mu je bio Petar Milin. O pripremama za predstojeće prvenstvo, razgovarali smo s ovim perspektivnim veslačem.

Kako teku pripreme za Svjetsko prvenstvo i uspiješ li uskladiti sve svoje obaveze?

- Prije svega, htio bih se zahvaliti svima u klubu koji su uz mene bili od samog početka mog veslanja, treneru Milinu koji me trenirao u kadetima, te Danijelu Bajlu koji me trenirao kroz mlađe juniore i juniore i koji me još i sad trenira. Svakako da nije lako uskladiti školu i treniranje, međutim i profesori mi uvijek izađu u susret, tako da stignem sve odraditi. Trenutno odrađujemo završne pripreme u Zagrebu, a prije toga smo 15 dana bili na Peručkom jezeru, a trenira nas Darko Mikšić. Moram priznati da su pripreme jako naporne, imamo 13 treninga tjedno, a tu su još uključeni bicikl i teretana. Svi znamo koji nam je cilj, tako da se nadamo da će se sav napor i isplatiti.

Možeš li nabrojiti neke od svojih najznačajnijih uspjeha?

- Svakako da je jedan od najvećih uspjeha prvo mjesto s Međunarodne regate u češkim Račicama. Također bih izdvojio drugo mjesto na Međunarodnoj regati u Munchenu te svakako treće mjesto na Europskom prvenstvu u Minsku. Puno je tu uspjeha bilo i na drugim raznim regatama i prvenstvima, ali ova tri bih izdvojio kao najznačajnija. Na nama je samo da radimo i marljivo treniramo i vjerujem kako uspjeh neće izostati.

Što možemo očekivati od vas na predstojećem Svjetskom prvenstvu?

- Mnogi od nas očekuju medalju, a kolike su naše mogućnosti, najbolje znaju naši treneri, ali i obitelji koje su nam najveća podrška u ovome čime se bavimo. Svakako da ćemo dati sve od sebe kako bi došli do medalje i na najbolji način predstavili našu zemlju na ovom prestižnom natjecanju. Puno smo trenirali i na nama je da se nadamo najboljem.

Koji su vam planovi u budućnosti?

- Svakako da se i u budućnosti vidim kao veslač. Mlad sam i ima vremena da postanem vrhunski sportaš. Na meni je da marljivo treniram i da se izborim za svoj status. Naravno, namjeravam upisati i fakultet, te i dalje nastaviti svoje obrazovanje.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano