Novi Marof: Streličarka Ivana Sumić zlatna uz obaranje rekorda!

Petero je natjecatelja SK "Zadar" sudjelovalo na tradicionalnom "Martinjskom turniru" WA2x18m kojeg je organizirao SK "Grebengradski streličari" iz Novog Marofa.

Studen i snijeg koji su obilježili čitav put do sportske dvorane u Ljubešćici nisu obeshrabrili ZD streličare, naprotiv, osvježeni i radosni startali su s turnirom na sjeverozapadu RH.

Seniorke zakrivljenim lukom (recurved bow) Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov - koje su se nakon dugo vremena opet našle zajedno na liniji gađanja, još jednom su nam pokazale što znači uspješan timski rad.

Po završetku kvalifikacija, odličnih rezultata i razloga za slavlje bilo je napretek, Ivana je ispucala svoj osobni rekord - izvrsnih 549 krugova! Rezultat joj je osigurao i zlatno odličje turnira. Luana se plasirala na treće mjesto s odličnih 533 kruga, a Maja je zauzela peto mjesto s ispucanih 467 krugova.

U konkurenciji seniora dugim lukom (longbow), Darko Polić "Barba" ispucao je 471 krug i time zasluženo osvojio drugo mjesto na prijestolju, dok je Tomislav Košta ostvario vrlo dobrih 435 kruga što ga je plasiralo na peto mjesto poretka.

-Po jedno zlato, srebro i bronca ovaj put, no uvijek puni medalja - komentirali su zadovoljni članovi kluba.

Dvoranska sezona 2016-2017 startala je u listopadu, a uoči državnog prvenstva u veljači i ožujku iduće godine očekuje ih još dosta kvalifikacijskih nadmetanja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano