Zatvorene su prijave na 8. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Zatvorene su prijave na 8. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu za vrijeme Škrapinga 2017.

Sajam otočnih proizvoda održati će se u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping i to 4. i 5. ožujka.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. godine, objašnjavaju otočani.

Na području Općine Tkon preko 15 proizvoda je označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ od toga 2 nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola. Na otoku Pašmanu je preko 30 proizvoda i suvenira označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman i Neviđane) te treću godinu zaredom otok Pašmana osvaja najviše oznaka HOP na području Zadarske županije a koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Na Sajmu otočnih proizvoda očekuje se nastup preko 40 izlagača i to sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj.

Kao posebni gosti Sajma nastupiti će OPG Zvonimir Marin iz Drniša sa ponudom drniškog pršuta te Aqua Sub iz Brodarice sa ponudom prirodnih morskih spužvi.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano