Kreće SMS podsjećanje na termin za pregled

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u suradnji s Ministarstvom zdravstva pokreće pilot projekt SMS podsjetnika kojim će pacijente podsjećati na zakazane prve preglede i dijagnostičke postupke na koje su naručeni, prenosimo sa stranice Zavoda.

Pilot projekt kojeg je već najavljivao ministar zdravlja Milan Kujundžić s ciljem da pacijenti i ostvare preglede za koju su se zapisali.

Projekt će se provoditi od 1. ožujka do 30. travnja 2017. godine, a u njega će biti uključen KBC Split i KBC Zagreb za uglavnom sve preglede i dijagnostičke postupke na koje osiguranici čekaju duže od 60 dana, a imaju zakazan termin unutar dva mjeseca u kojemu se pilot provodi.

U ostalim bolničkim zdravstvenim ustanovama projekt će se provoditi samo za liste čekanja na magnetnu rezonancu.

Podsjetnik će se osiguranim osobama, koje su ustanovama dale svoj broj mobitela, slati dva puta, prvi puta 14 dana prije zakazane narudžbe, te drugi puta 3 dana prije zakazanog termina.

"Sam postupak otkazivanja narudžbi dodatno se pojednostavljuje kako bi se smanjio nedolazak pacijenata na zakazane termine i samim time omogućilo kraće vrijeme čekanja osiguranicima kojima je pregled ili pretraga više potrebna. Osiguranici mogu otkazati zakazani pregled ili pretragu kao i do sada elektroničkom porukom na otkazivanje@hzzo.hr ili putem web stranica HZZO-a kroz aplikaciju Liste narudžbi", priopćavaju iz HZZO-a.

Pilot projektom će se ispitati svi aspekti ove nove usluge, a u cilju unapređenja samog sustava. Problemi se mogu pojaviti uslijed pogrešnih upisanih podataka u sustavu Lista narudžbi, te mada su takve greške rijetke one se moraju uzeti u obzir i kroz ovu dvomjesečnu fazu pilot projekta svesti na što je moguće manju mjeru.

-Zbog toga molimo osiguranike na povratne informacije i korištenje sustava kako bi ga učinili što efikasniji za sve korisnike-apeliraju iz HZZO-a.

Puna produkcija, odnosno slanje SMS podsjetnika o narudžbi za sve preglede u bolničkim zdravstvenim ustanovama, predviđa se u drugoj polovici 2017. godine.

Komentari