PK Zadar ugostio 100 plivačica i plivača s invaliditetom...

Minulog vikenda PK Zadar bio je uzoran domaćin hvale vrijednog drugog plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom, s mnogo uspjeha i zasluženih pohvala...

Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom te uz pomoć Grada, Županije, ŠC Višnjik i sponzora Ottobock, održalo se otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije čime je PK Zadar doveo i promovirao sve ono na temu plivanja s osobama s invaliditetom na čemu radi godinama.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja; medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za tri najbrža rezultata natjecanja zasebno u svim disciplinama.

Domaćini su posebno ponosni na kategoriju C21- kategorija za osobe s Down sindromom koja je uvrštena u kategorije tek 2016. u Višnjiku. Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje: bazenu Višnjik i ŠC Višnjik, cijeloj sudačkoj organizaciji na čelu sa vrhovnom sutkinjom Irenom Kozulić, informatičkoj obradi, liječniku natjecanja dr. I. Kolegi i plivačima koji su potpomogli u vezi natjecanja.

Također se nadaju da će ovo nadmetanje potpomoći otvaranju novih horizonata za osobe s invaliditetom u Zadru i izvan. Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača "Zadra" iz programa "Sreća u vodi" s kojima radi trener prof. Nikola Deković, a trenerica natjecatelja, prof. Danijela Kurtin, jako je zadovoljna nastupom Marija Mrčele i Lucije Mijolović.

Na domaćem terenu, Lucija je došla do niza osobnih rekorda, u svojoj je kategoriji osvojila prvo mjesto u svih 5 disciplina u kojima je nastupila (50m prsno 54:08,100m prsno 2:00.30, 50m slobodno 43:94, 100 slobodno 1:37.89, 200 mješovito 4:07.34), kao i 3 druga i 2 treća mjesta u apsolutnoj konkurenciji. Mario Mrčela, kategorija S14, isplivao je zlato (50m prsno 45:15), srebro (100m prsno 1:45.85) i broncu (50m slobodno 36:74).

Iduće natjecanje koje ih očekuje je u svibnju u Zagrebu, a Lucija Mijolović sprema se za Europsko prvenstvo plivača s Down sindromom (listopad, Pariz). Svi prisutni obilježili su bazen Višnjik ovu subotu, naročito natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela, a iz PK Zadar streme i nadalje prema popularizaciji plivanja i sporta za osobe s invaliditetom u "Donatovu metropolisu", ali i čitavoj RH.

Komentari