Biciklijada „Od Branimira do Branimira“: prijave u tijeku

I ove godine u sklopu Županijski dani održat će se biciklijada „Od Branimira do Branimira“.

Deveti je ovo put da će se voziti ova biciklijada.

Start je u subotu, 8. travnja u 11 sati s Branimirove obale u Zadru.

Prijaviti se možete on line na stranicama Zavoda za javno zdravstvo, Biciklističkog kluba Zadar i Calimero sporta ili izravno u trgovinama Calimero i Bianchi do 7. travnja. Samom prijavom sudjelujete u nagradnom izvlačenju, glavna nagrada je bicikla sponzora Calimero sport, a očekuju vas i ostale vrijedne nagrade.

Organizatori su Zadarska županija (Tim za zdravlje) i Grad Nin, a suorganizatori: Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i Turistička zajednica Grada Nina.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života.

-Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekujemo preko 1000 sudionika. Prije 9 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista, prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece, poručuju organizatori.

Prijave su započele danas i traju do 7. travnja u 13 sati.

Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ruta kojom će se kretati biciklisti:

Start: 11,00 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino–Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati , a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati.

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“, a dan ranije, u petak, 7. travnja istoimena akcija za djecu u organizaciji Udruge za rekreaciju djece „Loptica“.

Komentari