Sailing Point – vaš siguran partner na moru

Navigare necesse est, vivere non est necesse. U prijevodu: Ploviti je potrebno, živjeti nije potrebno. Izreka je to koja se odavnina vezuje uz pomorce. No, ne samo uz pomorce u onom klasičnom smislu, već to vole govoriti i ostali pasionirani zaljubljenici u more, jedra i snagu vjetra.

A takvih je u ovim našim krajevima uistinu jako mnogo. Kažu, s ljubavlju prema moru se rađaš – ili je tu ili nije. Ako se pak pronalazite među zaljubljenicima u more, okorjelima ili početnicima, onda vam toplo preporučamo tvrtku Sailing Point Hrvatska. Riječ je o tvrtki iza koje stoje Stjepan Vitaljić i Pave Pleslić, profesionalni jedriličari koji su u svojim jedriličarskim karijerama sudjelovali i osvajali odličja na najpoznatijim svjetskim regatama: profesionalni World Match Race tour, svjetska i europska prvenstva u raznim klasama, maxi jedrilice.

Sudjelovali su u formiranju, organiziranju i vođenju timova koji su postigli svjetske uspjehe: ACI Match Race team (Match Race), Cro-a-sail tim (Mumm 30, RC 44 - flotno/match race), Maxi Jena Team. Danas i dalje aktivno jedre na regatama u svijetu i u Hrvatskoj, organiziraju i vode seminare i treninge posada. Dakle, preporuka ne nedostaje.

Moramo dodati i podatak da je Sailing Point Hrvatska proširenje već postojećeg branda Sailing Point koji ujedinjava zajedničku namjeru da se preko prodajne mreže ponude najbolji proizvodi iz svijeta nautičke i jedriličarske opreme uz servisiranje istih, da svojim iskustvom pomognemo pri odabiru i opremanju jedrilica, te izboru optimalne opreme.

-Sudionici smo svjetskih i europskih prvenstava i drugih vrhunskih međunarodnih regata u raznim klasama, gdje dobivamo najnovije informacije i novitete iz svijeta jedrenja i razvoja opreme, koje testiramo osobno, što nam pruža prednost pri savjetima i preporukama koje su namijenjene našim klijentima – kažu u ovoj tvrtki sa sjedištem u Zadru, gdje se trenutno nalazi i trgovina, no djeluju i na području cijele hrvatske obale.

-Sailing Point ima ljude koji sa svojim dugogodišnjim iskustvom u sportskom jedrenju i plovidbi općenito mogu savjetovati svoje klijente da odaberu optimalnu opremu za svoje jedrilice te odjeću i obuću za svoj ugodan i siguran boravak na brodu. Na taj način klijenti dobivaju opremu i uslugu sa kojom izbjegavaju dodatne i nepotrebne troškove, ili gubitak vremena u potrazi za onim što bi najviše odgovaralo njihovom brodu i načinu jedrenja kojim se bave, bilo natjecateljski, rekreativno ili samo za lagano krstarenje – odgovaraju nam na pitanje što to ova tvrtka ima, a druge nemaju. I stoje iza rečenog jer su to iskusni jedriličari kojima se klijenti s povjerenjem mogu obratiti.

Upravo je iz našeg višegodišnjeg bavljenja jedrenjem na vrhunskom natjecateljskom nivou proizašla ideja o osnivanju tvrtke specijalizirane samo za jedrenje i jedriličare. I danas sudjelujemo na brojnim regatama u svijetu i nova saznanja i iskustva u razvoju opreme i sportske odjeće prenosimo na naš posao.

Zanimalo nas je i koje su posebnosti ponude ove tvrtke, odnosno što se ne može naći nigdje nego upravo kod njih.

-Sailing Point je prodajni zastupnik za HARKEN palubnu opremu. To je američka tvrtka koju u svijetu jedrenja i nautike ne treba posebno predstavljati, jer je već punih pedeset godina sinonim za predvodnika u inovacijama i kvaliteti. Njihov katalog, zbog svog obima specijalizirane opreme, detalja i dostupnosti u cijelom svijetu, slovi kao najbolji u svijetu jedriličarske opreme. Mi se možemo pohvaliti da smo sagradili solidan “lager” njihovih proizvoda, kojeg nastavljamo nadopunjavati te smo u tom smislu jedinstveni na našoj strani Jadrana. Osim Harkena, zastupamo SPINLOCK palubnu opremu, te vrhunske konope talijanskog proizvođača GOTTIFREDI MAFFIOLI. Što se tiče sportske odjeće za jedrenje, prodajemo britanski GILL orijentiran više za rekreativnu plovidbu i krstarenja. Za sportski orijentirane jedriličare imamo ZHIK i SAIL RACING robne marke. Od ove godine prodajemo i vrhunsku sportsku obuću za jedrenje i brod, talijanski LIZARD – saznali smo. Vjerujem da će brojne „morske vukove“ zasigurno zanimati i brendovi koji su zastupljeni u Sailing Point Hrvatska. E pa reći ćemo da se radi o „top of the tops“, jer to su: HARKEN, SPINLOCK, GOTTIFREDI MAFFIOLI, TYLASKA, GILL, ZHIK, SAIL RACING, KAENON, LIZARD. No ne morate biti stari morski vuk da bi ste pronašli ono što vam treba u ovoj renomiranoj tvrtki. Naprotiv, među klijentima ne prave razliku između amatera i profesionalca.

-Kad je jedrenje u pitanju, ne radimo razliku između amatera i profesionalaca jer su vjetar i more jednaki za jedne i druge. Oprema i odjeća treba jednima i drugima da bi se dobro i sigurno osjećali na moru. Mi ih jedino možemo savjetovati o vrsti i načinu upotrebe, te im predložiti najbolji odnos uloženog i dobivenog – poručuju iz Sailing Pointa.

I uistinu, ne možemo se ne složiti s takvom idejom jer onaj tko je jednom more „kuša“, zasigurno mu se opet vraća. I opet, i opet.

Stoga, za kraj poruka iz ove tvrtke jest:

-Skupljajte iskustvo. Jedrenje je izrazito iskustveni sport, i treba što češće jedriti…


INFO:

Sailing Point SUKOŠAN

Marina Dalmacija, Gat 2, 23206 Sukošan, Hrvatska

Radno vrijeme:

PON - PET: 9.00 - 16.30,

SUB: 9.00 - 21.00

Kontakt podaci:

Tel: +385 23 322 597

Web: info@sailing-point.hr

Komentari