Vatreni poletjeli za LA, Ivan Santini na Meksiko i Island!

Nakon što se u Zagrebu jučer okupila u hotelu As, u utorak ujutro je prema Los Angelesu poletjela hrvatska nogometna reprezentacija koja će 27. svibnja, u 17 sati, odigrati test utakmicu protiv Meksika, što će biti i povijesni, prvi nastup Vatrenih na tlu SAD.

Uzimajući u obzir kako se radi o susretu izvan uobičajenog termina Fife predviđenog za prijateljske susrete, izbornik Ante Čačić nije mogao računati na većinu standardnih, a zbog ozljeda su otpali Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić koji su bili predviđeni putnici za LA.

-Prvi puta igramo na sjeverno američkom kontinentu, protiv respektabilnog protivnika, pred mnogo naših ljudi koje će radovati naš nastup. To nam je obveza da pružimo maksimum, a ja sam optimist i ne bojim se poraza koji bi poremetio atmosferu prije Islanda - kazao je izbornik prije puta i osvrnuo se nastavku kvalifikacija za SP:

-Otvara se i prilika za pozvane igrače koji nisu ranije pozivani, poput Andrijaševića, Pašalića i Santinija, kojima nisam prije želio remetiti ritam i natjecateljsku formu. Sada širimo reprezentativnu vrstu i okupili smo ono najbolje što Hrvatska ima - otkrio je za službenu stranicu HNS-a.

Hrvatska kao prvoplasirana reprezentacija skupine (13 bodova) 11. lipnja ide na gostovanje kod drugoplasiranog Islanda (10) kojeg je u studenom u Zagrebu svladala s 2-0.

Izbornik je za taj susret pozvao 23 igrača, a reprezentacija će se okupiti 5. lipnja u Zagrebu kada će ujedno krenuti na mini-pripreme u Sv. Martin na Muri. Listu kandidata predvodi kapetan Luka Modrić, kojeg sa suigračem iz Reala, Mateom Kovačićem 3. lipnja čeka finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa i Marija Mandžukića.

Na popisu zbog ozljeda nema Vedrana Ćorluke, Šime Vrsaljka, Marka Pjace i Andreja Kramarića, a izbornikovo povjerenje su nakon odličnih igara ove sezone zaslužili Mario Pašalić i Franko Andrijašević, kao i Zadranin Ivan Santini, član Caena.

Popis za Meksiko i LA:

Vratari - Lovre Kalinić, Antun Marković

Obrambeni - Tin Jedvaj, Borna Barišić, Jakov Filipović, Nikola Katić, Denis Kolinger, Mato Miloš, Zoran Nižić

Vezni - Fran Tudor, Lovro Majer, Mile Škorić, Ivan Šunjić, Nikola Vlašić

Napadači - Duje Čop, Ivan Santini.

Popis igrača za susret protiv Islanda:

Vratari - Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Dominik Livaković

Obrambeni - Domagoj Vida, Dejan Lovren, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Marko Lešković

Vezni - Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Franko Andrijašević, Filip Bradarić, Mario Pašalić

Napadači - Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Duje Čop i Ivan Santini.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano