Gospodar otoka…: Priprema, pozor - sad!

Proljetno doba - notirali smo to - uobičajeno je razdoblje buđenja prirodnih i sportskih događanja na otvorenom pa su nas ista “preplavila” i aktualnog mjeseca. Nizom rekreativnih zbivanja - barem prema najavama - krcata nam je i prekrcana debela bilježnica.

U subotu 20. svibnja, održat će se, tako, drugo izdanje utrke "Gospodar otoka - Uspon na Sv. Mihovil" sa startom u Preku i ciljem na tvrđavi sv. Mihovila. Točno dva mjeseca prije održavanja, otvorene su prijave putem interneta, a interes je nakon osam tjedana izuzetan. I ove godine projekt obuhvaća dvije discipline - utrku i rekreativnu šetnju, a organizaciju zajednički potpisuju i podupiru Turistička zajednica i Općina Preko, uz Triatlon klub Zadar.

Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz mjesta. Riječ je o zanimljivom spektaklu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend Avantura otok, čime se domaćin planira dodatno promovirati kao idealna destinacija sportsko-rekreativnog turizma.

-Kroz cijeli projekt Avantura otok, čija je prva faza vrijedna oko 1,4 milijuna kuna i nalazi se u samoj završnici realizacije, promovirat ćemo neke dosad i neotkrivene atrakcije koje pruža naš otok, što nam je iznimno važno zbog željena produljenja sezone, odnosno povećanja dolazaka gostiju u pred i post sezoni, ne samo tokom ljeta. Prvo izdanje Gospodara otoka nadmašilo je lani sva očekivanja, pa s razlogom predviđamo znatno veći broj sudionika - istaknuo je uoči priredbe ne bez ponosa direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić, napominjući kako je za prvih 150 prijavljenih osiguran i besplatan prijevoz brodom iz Zadra.

-Prijave se zaprimaju na e-mail tkzadar@gmail.com. U prijavi je uz ostalo potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub, disciplinu u kojoj će sudjelovati, utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje ili šetnja. Kotizacija za prijave prije 1. svibnja iznosila je 40 kuna, uključeni su majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok, a za one koji su se prijavili iza kotizacija je 60 kuna - poručio je, pak, Ivan Gobin iz TK Zadar.

Uglavnom, starta se u 09:30, u centru Preka (Park Vrulja), cilj je na tvrđavi sv. Mihovila, na 262 metra nadmorske visine, duljina staze s usponom 5.2 posto u prosjeku - 5 kilometara. Premijera je u 2016. uz pobjedu Barbare Franov i Darka Nešovića privukla nešto iznad 120 sudionika.

Komentari