Ronjenje na dah: U Italiji na EP svjetski rekord Gorana Čolaka!

Samo dva mjeseca prošla su od posljednjega velikog uspjeha i još jednoga svjetskog rekorda, a nove sjajne vijesti stižu do nas iz tabora najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena - našega Gorana Čolaka!

Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se upravo održava u Cagliariju u Italiji, višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder skinuo je još jedan svjetski rekord, u tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja.

Prvog finalnog dana EBP srušio je stari rekord i preronio u jednom jedinom dahu nevjerojatnih čak - 205 metara!

Naš "čudesni Hrvat“ tako je potvrdio ovogodišnju izuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone 2017.

Za razliku od većine ostalih natjecatelja, Goran u Cagliariju "juriša" na najviša postolja u četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica prestižnog sportskog natjecanja.

Nakon DNF-a slijedi statika, a potom do kiraja i dinamika sa stereo i dinamika s mono-perajom, a ne treba sumnjati u nove lijepe vijesti s Apenina.

I najnovijim rekordom Čolak je potvrdio da za njega doista ne postoje granice, poželimo mu stoga u nastavku prvenstva da svojim izvanserijskim rezultatima sruši nove rekorde, dođe do novih najsjajnijih medalja i još puno nas puta ostavi - bez daha...

Komentari