Međugorje slavilo 36 godina Gospina ukazanja

Prošlo je 36 godina od kad je skupina međugorske djeci vidjela Gospu.

Ondašnje vlasti kazali su kako se radi o obmani i laži, brojni su oni koji i danas ne vjeruju u ukazanja u Međugorju.

S druge strane stotine milijuna vjernika povjerovalo je malenim pastirima te je ovo hercegovačko mjesto postalo jedno od najposjećenijih hodočasničkih mjesta u svijetu. Mnogi su i sami doživjeli čuda moleći se upravo Gospi u Međugorju.

U donošenju konačnog stava oko Međugorja oprezan je i Vatikan koji još uvijek nema konačni sud o čudu u Međugorju.

Nada, vjera i ufanje u Gospin zagovor privlače posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Tako je bilo i u nedjelju 25. lipnja kad je slavljena 36 godišnjica ukazanja. Na središnjoj večernjoj misi okupilo se na desetke tisuća vjernika, a tijekom dana broj onih koji su posjetili središte Međugorja - župnu crkvu Sv. Jakova te Brdo ukazanja i Križevac iznosio je preko 60.000.

"Oko 18 sati 24. 6. 1981. šestoro mladih iz župe Međugorje - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, vidjeli su na brdu Crnica, na predjelu zvanom Podbrdo, bijelu pojavu s djetetom u naručju. Iznenađeni i prestrašeni, nisu joj pristupili bliže. Sutradan u isto doba dana, četvero od njih, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković i Ivan Dragičević, osjetili su se snažno privučeni prema mjestu gdje su dan prije vidjeli Onu koju su prepoznali kao Gospu. Njima su se pridružili Marija Pavlović i Jakov Čolo." - kratak je to podsjetnik na događaje koji su zauvijek promijenili Međugorje. Maleno i siromašno selo postalo je mjesto molitve, a zahvaljujući vjerskom turizmu i gospodarski pokretač cijelog kraja.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano