Zadrani ljuti na Hrvatsku poštu i poslovnicu “na kraju grada”

Zanimljiva priča našeg čitatelja pokazala nam je još jednom koliko besmislena može biti birokracija državnih poduzećima i javnim službama.

U ovom slučaju riječ je o Hrvatskoj pošti, preko koje naš čitatelj B. M. sa Stanova dobiva novčane doznake i koje mu inače poštar uredno donese na kućni prag.

U ovom slučaju B. M. nije bio kod kuće i poštar je ostavio poruku da novac može podići u poštanskom uredu, doduše malim slovima pisalo je u kojoj točno pošti, no kako je čitatelj do tada novac uvijek podizao u Glavnoj pošti na Relji, tamo se zaputio i sada, gdje je naišao na neugodno iznenađenje.

"Kako radim poslijepodne, otišao sam do pošte na Relji iza 19.00 sati, računajući da rade do 20.00, no tamo su mi održali lekciju kako sam već morao biti upoznat da je za Stanove od rujna prošle godine nadležna pošta na Ploči i da novac mogu podići samo na tom mjestu. Brže-bolje pojurio sam u novu Poštu kako bi stigao podići novac, a nije je baš lagano niti pronaći u uličici iza hotela Porto i kad stignete tamo dođete do ulaza u neko skladište, iza kojeg se vidi pošta. No, kad smo upitali portira da li se ovdje i gdje može podići novac, neugodno nas je iznenadio i kazao da rade samo do 19.00 sati i da po novac dođem sutra. Nevjerojatno je da novac ne možete podići u drugoj poslovnici, a još nevjerojatnije da mi je gospođa na šalteru na Relji održala lekciju i poslala me na Ploču, a da mi nije rekla da tamo rade kraće i da su već zatvoreni." - ispričao nam je u jednom dahu B. M., vidno uzrujan zbog neugodnosti i natezanja oko novčane doznake, a još više zbog uzaludnog šetanja koje su mu priuštili.

Inače, radi se o prošlogodišnjoj investiciji Hrvatske pošte u novi objekt veličine 1.800 četvornih metara kojim su, kakve li ironije, iz HP-a ponosno istaknuli da su u Zadru ovime “omogućeni kvalitetniji procesi sortiranja i ekspresne dostave”. Da, možda je Hrvatska pošta sebi olakšala sortiranje i dostavu, no istovremeno je brojnim Zadranima stvorila velike probleme. Zamislite samo situaciju da se nalazite na službenom putu, da ste na godišnjem odmoru ili da iz bilo kojeg razloga niste u mjestu prebivališta, također zamislite starije i slabo pokretne osobe, koji sa Stanova moraju nekako dospjeti do zabačene pošte na drugom kraju grada.

Dakle, za obavijest i drugim građanima koji još nisu upućeni, novi poštanski objekt nalazi se u ulici Ivana Matije Škarića 2, te se u njemu, osim poštanske sortirnice, nalazi i izdvojeni šalter Poštanskog ureda 23000 Zadar.

Već duže vrijeme Hrvatska pošta nastoji reorganizirati svoje poslovanje, modernizirati se, razviti infrastrukturu i ponuditi građanima nove usluge, no ovakvi potezi koji zbunjuju građane i koji ograničavaju uslugu zasigurno nisu dobar put.

Fotografiju uz članak snimio je naš čitatelj kako bi pokazao kako izgleda nova pošta u koju sad moraju odlaziti svi stanovnici istočnog dijela Zadra.

Komentari