Otvoren 21. znanstveni skup Društvo i tehnologija 2014.

Jučer je u Opatiji svečano otvoreno 21. izdanje znanstvenog skupa “Društvo i tehnologija 2014.-dr. Juraj Plenković”. U organizaciji Alma Mater Europaea – European Center Maribor, International Federation of Communication Associations i Hrvatskog komunikološkog društva te pod visokim pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije te Županijske komore Rijeka skup je započeo s prezentacijom novih studijskih programa Visoke škole „Baltazar Adam Krčelić“ i „Alma Mater Europaea – ECM“ uz nazočnost 220 sudionika iz 17 zemalja.

“S ostvarenim nizom poticajnih tema, od 9 sati prvoga dana s tematskim blokom ‘Društvo i međugeneracijski dijalog’, u programima ovogodišnjih izabranih područja kao stožernog profila 21. međunarodnoga znanstvenog skupa ‘Društvo i tehnologija 2014 - Dr.Juraj Plenković’, inventivno ugrijani smo ušli u program svečanoga otvorenja skupa, s eminentnim sudionicima – nositeljima pozvanih predavanja i njihove erudicije kao temeljnice iz koje se razvijaju uvjeti za uzlazne staze i kreativne uzlete koje je pokrenuo svojim uvodnim izlaganjem prof.dr. Stefan Luby, potpredsjednik Europske akademije znanosti i umjetnosti. Prigoda je osobito pozdraviti svakog sudionika ovogodišnjega Skupa i sve zajedno, u kolopletu znanstvenih tema, ideja i inicijativa kao obilatih vrijednosti u promišljanju uvjeta za uspješnu primjenu i ovogodišnjih iskustava,u svakom od područja kojima se 21.medjunarodni znanstveni skup bavi, ove 2014. Stoga je i pozornost ovome skupu tim vrjednija, rekao bih dragocjena, iz niza znanstvenih, društvenih i tehnologijskih motrišta.”, rekao je prilikom otvaranja prof.dr.sc. Ludvik Toplak, predsjednik Organizacijskog i Programskog odbora DIT-2014 te rektor sveučilišta Alma Mater Europaea.

Prigodnim govorima, uz prof.dr. Marija Plenkovića i prof.dr. Ludvika Toplaka, nazočnima se obratio i re-izabrani zastupnik u Europskom parlamentu, Andrej Plenković.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano