Hoće li Grad postrožiti kazne za vlasnike pasa bez brnjice

“Ovih dana na Boriku svjedočila sam zastrašujućem napadu staforda na stariju gospođu od nekih 70-ak godina i njezinog malenog psića. Bilo je to traumatično za vidjeti turistima i djeci koja su se tamo zatekla, jer je napad bio izuzetno agresivan i nije ga se moglo spriječiti. Često imamo priliku čuti da tih napada u gradu ima više, pa čak i napada opasnih pasa na malu djecu.” - upozorila je danas vijećnica Elvira Sterle, zatraživši od gradskih vlasti postrožavanje kazni za neodgovorne vlasnike pasa.

Gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako je upoznat s tim problemom, no također je zaključio i kako je problem s nedovoljnim brojem komunalnih redara, kao i činjenicom da niti policija najčešće ne uspije dovoljno brzo reagirati te da na dojavu o napadu pasa često stignu kad već nikoga nema. Sterle je zaključila kako su očito kazne od 300, 500 i 1.000 kuna očito preniske, te da bi vlasnici pasa drukčije razmišljali da im umjesto 300 kuna prijeti kazna od 2.000 kuna.

Gradonačelnik Dukić je dodao kako kazna od 300 kuna nije tako niska, no očito je problem i u naplati. Na koncu je dodao kako će se nastojati povećati ažurnost komunalnih redara po tom pitanju, naplata kazni , pa ako treba i ažurirati visinu kazni.

Komentari