Upisi na "faks": Na "Hrvatskom" slobodno čak 12 mjesta

Jučer su objavljene privremene rang-liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok. Naime objavljeni su privremeni rezultati ispita državne mature te time i rang-liste za upise.

"Privremene rang-liste su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 17. srpnja 2017. iza 18 sati, ali već sada može se vidjeti interes budućih studenata za studije. Za oko tisuću mjesta na Sveučilištu u Zadru pristupnici su pokazali veliki interes, ali na pojedinima još uvijek ima dovoljno mjesta za one koji se do sada nisu prijavili." - ističu sa zadarskog sveučilišta.

Pa je tako najveće iznenađenje preddiplomski sveučilišni studij Hrvatski jezik i književnost, na kojem je s današnjim danom još 12 slobodnih mjesta.

"Vjerojatno pod utjecajem prošlogodišnjih prijava, kada se za ovaj traženi studij javilo 160 kandidata, dio zainteresiranih okrenuo se manje atraktivnim smjerovima. Budući da je proces upisa dosta fleksibilan, oni koji bi željeli upisati baš taj studij, ili neki od studija Sveučilišta u Zadru na kojima još uvijek ima mjesta, to u svakom trenutku mogu učiniti. Upisi traju do 17. srpnja i sve do zaključenja lista svi koji to žele mogu odjaviti studije za koje nemaju realan interes i upisati neki drugi koji im se čini zanimljivijim. Također, preporučuje se da se studiji koji su na vrhu prioriteta ne odjavljuju do samoga kraja, jer se zbog velike fluktuacije uvijek može otvoriti slobodno mjesto." - stoji u uputi.

Dodaju u kako je osim na studiju Hrvatski jezik i književnost, dosta mjesta još uvijek slobodno na studijima Njemački jezik i književnost, Talijanski jezik - prevoditeljski smjer, Grčki jezik i književnost te Latinski jezik i rimska književnost. Nekoliko je mjesta ostalo na studijima Talijanski jezik i književnost, Povijest umjetnosti te Etnologija i antropologija. Slobodnih mjesta ima i na izvanrednim studijama - Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa, Nautika i tehnologija pomorskog prometa te Primijenjena ekologija u poljoprivredi.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano