Križanje na Žmirićima konačno ide u rekonstrukciju

Gradski pročelnik Darko Kasap najavio je danas kako će Hrvatske ceste sljedeće godine konačno krenuti u rekonstrukciju križanja na Žmirićima, križanja koje se redovno pretvara u golemi prometni čep i problem na ulasku i izlasku iz Zadra.

Pitanje križanja pokrenula je danas vijećnica Elvira Sterle tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća, a iako se i ranije upozoravalo na ovaj problem, ovaj put konačno imamo i konkretne najave rješenja.

“Da li se i kada namjerava pokrenuti izrada protočnosti tog križanja, jer je u nemoguće ući u grad na tom križanju ujutro i predvečer svakog dana, pogotovo u vrijeme sezone. Da ne govorimo o koloni koja se ponekad proteže duž obilaznice od bivšeg restorana Vere do samog semafora na Žmirićima i radi koje je upitna čak i aktivnost hitnih službi. Što ako dođe do nezgode u Kožinu, hitni prijevoz do tamo i od tamo do grada moguće je samo zaobilaznim putevima i to treba pod hitno riješiti.” - kazala je Sterle.

Pročelnik Kasap podsjetio je kako je riječ o prometnicama i križanju koje su u nadležnosti Hrvatskih cesta te Grad s njima vodi pregovore. Konačno, najavio je kako je trenutno u izradi projekt za to križanje i kako imaju čvrsto obećanje Hrvatskih cesta da će se to realizirati sljedeće godine, kao i križanje ulica Hrvatskog sabora i Puta Biliga, koje je također vrlo problematično.

Komentari