Kamp na Višnjiku: Mama, tata, i ja želim biti igrač Intera!

U jutarnjim satima, u srijedu, 9. kolovoza, kako je i najavljeno, krenuo je na Višnjiku Inter Academy Camp Zadar, prvi takav u RH.

"Idemo, u kolonu, jedan po jedan."

"Nas smo dva najbolja prijatelja, mi bi skupa..."

"Uredu, dva po dva!"

Brzo i lako odmah su pronalazili rješenja za sve u hodu nastale "probleme" raspoloženi i nasmijani, pedagoški uslužni domaćini hrvatskog nogometnog kampa međunarodnog karaktera legendarnog talijnskog tima.

"How are you, it's great!" - upitao je i zatim hitro odgovorio na upit novinara Maksim Marinović iz New Yorka.

"Došli smo prije neki dan. Ravno iz SAD, naravno zbog ovoga. Ma, nije spavao noćima u očekivanju, spremao je opremu, kopačke, pogledavao non-stop na kalendar. Neka, neka. Nema imperativa. I ja sam sretan..." - ne skriva potporu sinu ponosni tata Oliver, HR-Amerikanac, rodom iz Šopota.

Na velikom travnjaku i četiri manja terena s umjetnom travom, u prvom turnusu našlo se u jednobraznim svjetlo-plavim dresovima 84 dječaka i djevojčica, istinskih poklonika "baluna", iz svih djelova zemlje, ali i inozemstva, čak i "malac" iz Dubaija.

Na startu, u upoznavajućem terminu, sramežljivi, ali radoznali, voljni rada u pratnji roditelja, baka, djedova, braće, sestara.

"Inter je za svoj prvi kamp u RH odabrao upravo Zadar i to će biti tako u naredna tri ljeta, za dječake i djevojčice uzrasta 5-17 godina. U dva navrata, 9.-13., i 14.-18. 8., s njima će kompletnu obuku provoditi Top treneri Interove nogometne škole, Masimilliano Barizonni, Gabrielle Zamon, Giovani Barbuden, Sidi Otma, Francesco Nikolli, uz petoricu naših, Josipa Pedića, Luku Marinovića, Mišela Jelenkovića, Beru Buterina i Marijana Lamešića, kao i potporu Anastazija Bajla i Vedrana Ješu, poznatog aktivnog nogometaša" - naveo je u kratkim crtama Robert Zorić, iskusni voditelj programa otvorenja.

Dobrim poznavateljima nogometa ne treba, naravno, predstavljati što Inter Milan znači u planetarnim nogometnim okvirima. Punim nazivom FC Internazionale Milano, trostruki je prvak Europe, tri puta osvajač Kupa UEFA, dva puta interkontinentalni prvak, ima i 1 svjetsko klupsko prvenstvo, uz 17 nacionalnih pokala.

Nakon što su instruktori dali mališanima detaljne upute o dnevnom programu i obavezama - "najbolji će biti nagrađeni" - ugodan boravak, usvajanje znanja i uspješnu sportsku karijeru poželio je Denis Karlović, direktor netom obnovljena Športsko rekreacijskog centra, poručujući kako će djelatnici Višnjika učiniti maksimum da budu uvijek pri ruci kako bi im dani provedeni u "Donatovu gradu" ostali u najljepšim uspomenama.

Da sport i turizam idu zajedno, potvrdio je pak Ante Rados, direktor TZ Zadar, ne propuštajući istaći kamp kao izvrsnu promociju ZD prostora, a potom se okupljenima obratio i poteštat:

"Roditelji, hvala vam što ste svoju djecu doveli da uče nogomet, ali nemojte se mnogo miješati, pustite neka mališani i treneri rade svoj posao, a osobno želim svim budućim mladim igračima puno uspjeha. Koliko vidim oni to vole, i vjerujem da će ustrajati u svojim zamislima. Mogu samo otvoriti kamp i poželjeti puno uspjeha svima" - kazao je gradonačenik Branko Dukić, ispričavši se usput za sinoćnji izostanak iz opravdanih razloga s dočeka na krcatom Narodnom trgu "brončanog" atletičara Stipe Žunića.

"Čestitam sada, i želim mu još puno puno medalja" - napomenuo je čelnik grada domaćina kampa kojemu je u ime škole nogometa Intera, u međusobnom darivanju, kordinator i trener Masimiliano Barizzoni, predao dres Inter Milana s brojem 5 i natpisom "Dukić" na leđima.

"Tu smo, želimo naučiti baš sve, oduševljeni smo, ovo se ne zaboravlja nikada" - uglas su ustvrdili simpatični Nikola (10) i Adrian (8) Hauptfeld Schweitzer, ali i mama Anamarija, iz Ičića.

"Normalno, kako bih htjela naučiti dosta, prezadovoljna sam, nogomet obožavam" - stidljivo nam se ispovjedila Sunčana Oržić (8) iz Zadra. Kao i veseli "bodul" Antonio Šćeren (13) iz Paga.

"Nadam se kako ću usvojiti neka nova znanja, tehniku, baratanje loptom, a dakako da ne bih imao ništa protiv da se jednom nađem u klupskim redovima Intera, haha" - nadovezao se Roko Marasović (13), veznjak u nižim uzrastima HV Posedarja, a identično priželjkuje i njegov kolega iz pomlatka županijskog ligaša, Domagoj Baričević (14), nadareni napadač, spominjući i primjer Karla Butića, darovitog "balunjera" koji se iz Stanova, na poziv Milaneza, lani našao u udarnom B sastavu Intera...

Komentari