Prestižnu titulu Superior destination osvojio i Zadar

Prestižnu titulu „Superior Hotel“ osvojilo je 18 hrvatskih 5* hotela od ukupno njih 29 i time su uvršteni u one hotele koji mogu pružiti ukupnu uslugu iznad svjetskog prosjeka.

Na najvišim pozicijama našli su se poznati dubrovački hoteli Villa Dubrovnik i The Pucić Palace te Hotel Esplanade iz Zagreba, a slijede ih, s malim nijansama u ocjenama hoteli s područja Dubrovnika, Rovinja, Zadra, Umaga, Savudrije, Opatije i Selca.

Superior Award, globalno istraživanje potrošača o brendovima, proizvodima i uslugama, mjeri utjecaje na odluku o odabiru odredišta na temelju kriterija iznimne kvalitete, servisa za goste, utjecaja na okoliš, dizajna, tehničke izvedbe i emocionalne privlačnosti.

Istraživanje Superior Award provodi se uz primjenu metodologije Purchase Behaviour Modelling u 110 zemalja svijeta, metodom online panela, koji su smišljeni i raščlanjeni da što vjernije predstave bazu potrošača na pojedinim tržištima i regijama.

Globalno je istraživanje provedeno od 20. siječnja do 27. travnja ove godine, a hrvatski je uzorak uključivao 1326 ispitanika koji su odgovarali na pitanja o utjecaju pojedinih faktora na njihovu odluku o kupnji te kandidirali brendove, proizvode, usluge i odredišta te su, u drugoj fazi ocjenjivali svaki od 100 odabranih. Ovo je istraživanje istodobno provedeno za sva tržišta u 110 zemalja te će se provoditi jedanput godišnje kako bi se mogle raditi i analize trendova po pojedinim zemljama i regijama.

Prema rezultatima ovog istraživanja i 30 hrvatskih odredišta plasiralo se iznad svjetskog prosjeka i osvojilo titulu „Superior Destination“.

Na vrhu su se našli Hvar, Dubrovnik, Plitvice, Opatija, cijela Istra, potom Zagreb, Mali Lošinj, Bol, Zadar i Zrće. Slijede, Split, Poreč, Primošten, Umag, Pula, Kornati, Rovinj, pa Dalmacija, te Mljet, Brijuni, Korčula, Murter, Kopački rit, Varaždin, pa slapovi Krke, Šibenik, Osijek, Vis, Daruvar i Rijeka. Iznadprosječna odredišta su u Italiji, Rim, Firenza, Venecija, dok su to u Španjolskoj, Barcelona, Madrid, Sevilla, a u Grčkoj prednjače Atena, Santorini i Kreta.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano