FOTO: U-19 na Stanovima: Hrvatska-Italija 0-2...

Hrvatska nogometna reprezentacija se nakon ravno 20 godina konačno vratila na Stanove i pred 1.500 gledatelja, nažalost, U-19 vrsta u prelijepom ambijentu izgubila je prijateljski susret protiv talijanskih vršnjaka...

Domaćini su očito pali i "izgorjeli u želji" pod pritiskom dobro popunjenih tribina, pa se suparnička postava lakše nego se očekivalo slaveći 2-0 vratila kućama na Apeninima.

Najprije je HR vrata pogodio Zaniolo u 31. minuti dvoboja, da bi Olivieri u 78. stavio točku na "i" i postavio konačan rezultat.

Mladi Vatreni su u 42. minuti mogli poravnati, no udarac Kulenovića s bijele točke nije bio precizan. Azzurri su tako zasluženo upisali pobjedu u Ulici Hrvoja Ćustića.

"Bila je to prilično dobra utakmica baš kakvu smo i priželjkivali na početku sezone, otvorili smo dosta mirno, a onda polako preuzeli konce igre u svoje ruke i stvorili puno prilika. Nosim perfektne dojmove iz vašeg grada. Prekrasan. Huh, još da nije ovoliko vruće, sportski izlet bi bio idealan. Da, doći ću opet kao turist, siguran sam!" - kazao je ITA izbornik Paolo Nicoleto novinarima netom nakon sraza.

"Doveo sam 22 igrača iz razloga da vidim na koga mogu računati i sa kim raspolažem, utakmica je bila vrlo interesantna. Međutim, nije bilo kako sam zamislio, u ekipi je bilo mnogo igrača koji su prvi put zaigrali za reprezentaciju, ali i skupa. Tko zna hoće li se ovaj sastav ikad više okupiti. Ništa, idemo dalje, vidio sam sve što mi je trebalo i to mi je najvažnije sada. Nemamo puno vremena za uigravanje momčadi, tek jedan turnir u listopadu u Kataru i onda kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo u skupini koju čine i San Marino, Latvija i Danska. Prve dvije reprezentacije idu u drugi krug natjecanja. Potom na EP odlaze pobjednici sedam skupina sa po četiri tima. Dojam iz Zadra? Predivan. I grad, i ljudi, i travnjak, i kompletna atmosfera. Da, sparina je bila paklenska. Istina..." - referirao je iscrpno i dometnuo Robert Jarni, izbornik selekcije Hrvata.

HNS je jučer u loži predstavljao Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Saveza. Na tribinama su se našli i Saša Bjelanović, viđeni su i Igor Cvitanović, Stanko Mršić, Božo Miletić, Petar Krpan, Joško Skoblar... Također i skauti Juventusa, Intera, Bayerna, Basela i još nekoliko klubova.

"Definitivno, ostat će uspomena na lijepi nogometni dan u našem gradu i nadamo se u skoroj budućnosti još mnogim takvima. Hvala na podršci svim navijačima!" - poručili su ne bez ponosa na FB stranici NK Zadar Official.

Uoči susreta, na centru igrališta, uz buran pljesak, direktor kluba domaćina nogometnog dvoboja Svetko Ćustić, uručio je kao dar "planetarno brončanom" atletičaru iz Londona, Stipi Žuniću, "plavi" dres NK Zadar s brojem 22 uz iskazanu želju da što prije u bacanju kugle prebaci 22 metra.

U-19: HRVATSKA - ITALIJA 0:2 (0:1)

Prijateljska utakmica, Zadar.

Strijelci: 0-1 - Zaniolo (31), 0-2 - Olivieri (78)

Hrvatska: Matijaš, Hujber, Bradarić, Stanić, Nejašmić, Vukmanić, Teklić, Kulenović, Javorčić, Maganjić, Tavares Još su igrali: Barešić, Budalić, Črnko, Ivić, Šantek, Lišnić, Perić-Komšić, Majcenić, Ilić, Skorup. Izbornik: Robert Jarni.

Italija: Cerofolini, Candela, Tripaldelli, Buongiorno, Gabbia, Frattesi, Melegoni, Pinamonti, Zaniolo, Scamacca. Još su igrali: Meli, Bettella, Bianchi, Caligara, Capone, Frabotta, Mallamo, Marcucci, Olivieri. Izbornik: Paolo Nicolato.

Komentari