Bruno Šimleša: Bez rukavica, o ljubavi, životu, Bogu, duhovnosti

Često nam je jasna teorija, ali imamo problema s praksom, znamo što bismo trebali napraviti u životu, ali ne znamo kako i upravo zato postoji knjiga - Bez rukavica!

Bruno Šimleša, autor, piše o tome što je za njega duhovnost, kako razviti trajno samopouzdanje i harmonične ljubavne, prijateljske i obiteljske odnose, odgovara i na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima i zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce, a posebnu čar daju provokativna pitanja čitatelja na koja je odgovarao, kako drugačije nego – bez rukavica.

Dio knjige su i autorove novinske kolumne kojima je pridodao i mnoge dosad neobjavljene tekstove, u kojima hrabro i bez zadrške progovara o kontroverznim društvenim pitanjima – jesu li Bog i Crkva na istoj strani, koja je prava priroda homoseksualnosti, zašto ima toliko žutila u medijima i koja je naša odgovornost u stvaranju zdravijeg društva. Knjiga je prvotno objavljena 2012. pod nazivom "U rukavicama mi je ionako prevruće", a ovo je novo i dopunjeno izdanje u punom nazivu - Bez rukavica, o ljubavi, životu, Bogu i duhovnosti...

Bruno Šimleša, podsjeća nas iz "Mozaik knjige" u ime izdavača, Ana Tafra, diplomirao je sociologiju 2003. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dvije godine vodio je emisiju "Svaki dan, dobar dan" na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. Trenutačno piše tjednu kolumnu za Jutarnji list. Udruga SVE za NJU 2016. dodijelila mu je nagradu "VAM" zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Oženjen je i ponosni tata osmogodišnje djevojčice, a autor djela iz područja popularne psihologije i duhovnosti, dosad je objavio osam književnih radova. Ljubavologija i Škola života su među najprodavanijim knjigama na ovim područjima! Njegovi su naslovi objavljeni u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano preko 100.000 primjeraka.

Komentari