PROGRAM: Boravak tijela sv. Leopolda Mandića u Zadru

Tijelo sv. Leopolda Mandića stiže sutra u Zadar.

Tijela sveca koji je kao redovnik služio u Zadru u četvrtak 14. rujna stiže u 14 sati u crkvu Gospe od Zdravlja.

Cijeli dan od trenutka dolaska 14. rujna i cijelu noć do jutarnjeg odlaska 15. rujna, tijelo sv. Leopolda Mandića u Zadru bit će izloženo puku na štovanje.

Nakon uvodnog molitvenog obreda, puk će od 14:30 do 17:30 sati moći počastiti sveca pred njegovim tijelom. Ljudi će moći pojedinačno doći do tijela sveca, ulazit će na glavna vrata crkve, a izlaziti kroz vrata u sakristiji crkve, da se izbjegne zastoj i radi lakše cirkulacije ljudi, najavili su iz Zadarske nadbiskupije.

U 17:30 sati započinje molitva krunice koja će biti zaključena s litanijama u čast sv. Leopolda.

U 18:30 sati počinje procesija od crkve Gospe od Zdravlja do katedrale sv. Stošije gdje će se prenijeti svečevo tijelo, a putem će se pjevati crkvene pjesme. Ispred katedrale će se izmoliti uvodni obred i tijelo će opet biti izloženo čašćenju vjernika u katedrali.

Koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u 20 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Budući da je taj dan ujedno blagdan Uzvišenja Svetog Križa, misa će se slaviti po obrascu tog blagdana.

Nakon mise, od 21 do 24 sata čašćenje je svečevog tijela za puk, u tišini. Cijelo vrijeme boravka svečevog tijela u katedrali vjernici će imati priliku za svetu ispovijed u katedrali.

U ponoć će se moliti pobožnost križnog puta očeva i majki.

Od 2 do 6 sati opet je mogućnost čašćenja svečevog tijela svih koji budu dolazili.

U 6 sati ujutro u zadarskoj katedrali je molitva Jutarnje i klanjanje pred presvetim oltarskim sakramentom.

U 7 sati je odlazak tijela sv. Leopolda iz Zadra prema Herceg Novom.

Komentari