Malta: Ledana koristi 500 kvadrata više nego što plaća

Pitanje javne površine koju koristi ugostiteljski objekt Ledana u Perivoju kraljice Jelene Madijevke još jednom se postavilo na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, vijećnik Mladen Malta prošlu je sjednicu tražio odgovor o broju kvadrata koje plaća Ledana u odnosu na koliko koristi, a odgovor koji je dobio u međuvremenu pokazuje da je njegova sumnja itekako bila opravdana.

Naime, ako je suditi iz onoga što je Malta iznio na Gradskom vijeću, ugostiteljski objekt u Perivoju kraljice Jelene koristi daleko više javnog prostora od onog kojeg plaća.

“U odgovoru, odnosno ugovoru koji sam dobio od Grada Zadra i Nasada stoji kako Ledana plaća 75 metara kvadratnih stalno te još 120 metara kvadratnih u sezoni, što je ukupno 195 kvadrata. Bio sam tamo 26. rujna, popio kavu i otprilike izmjerio površinu koju koristi Ledana, a to je najmanje 700 kvadrata ili 500 kvadrata više nego što plaća. Po cijenama iz ugovora to je oko 170.000 kuna razlike koju nisu platili u ova četiri mjeseca.” - kazao je Malta, dodajući kako je iz resornog odjela u Gradu Zadru, na pitanje zašto komunalni redari ne kontroliraju korištenje javnog prostora, dobio odgovor kako nisu dobili ugovor temeljem kojeg bi mogli vršiti nadzor.

A u ugovoru stoji da nadzor nad provedbom ugovora između Nasada i Ledane vrše komunalni redari, nastavio je Malta - ali očito samo ako dobiju ugovor. Malta je na kraju zaključio kako se radi o zloupotrebi gospodarskog poslovanja te se zapitao da li bi i njemu Gradska uprava mogla oprostiti dvije trećine, odnosno 200.000 kuna od 300.000 koliko iznose njegove obaveze prema proračunu.

Gradonačelnik Branko Dukić kazao je kako je Grad Zadar upravljanje nad Perivojem predao Nasadima te kako ga treba vratiti Gradu ukoliko ima nepravilnosti, a detaljniji odgovor trebao bi dati direktor Nasada Lenko Ugrinić. Malta je na kraju zatražio iste podatke i za korištenje javnog prostora na Muraju, odnosno u dijelu koji već godinama koristi ugostiteljski objekt Garden.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano