320 tisuća blokiranih građana duguje manje od Agrokora

Analiza podataka o blokadi građana, koje je obradila Fina, pokazala je da je zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. kolovoza 2017. godine, u apsolutnom broju, najviše dužnika i jednako tako najveći je iznos njihova duga, u županiji Grad Zagreb, navodi se u posljednjem izvješću Financijske agencije.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj (9,5 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (9,2 %). U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, najviše je blokiranih građana također u Koprivničko-križevačkoj (14,2 %) i Sisačko-moslavačkoj županiji (14,0 %), a prema istom kriteriju slijede Bjelovarsko-bilogorska (13,2 %), Virovitičko-podravska (12,9 %) te Osječko-baranjska županija (12,2 %).

U Zadarskoj županiji ukupno je bilo blokirano 11.616 građana, s ukupnim dugom od oko 1,6 milijardi kuna. Ukupno je u Hrvatskoj blokirano 320.165 građana, a ukupni njihov dug premašuje 42,6 milijardi kuna, što je značajno manje u usporedbi s trenutno najaktualnijim dugom - onim naše najveće korporacije Agrokora.

Komentari