Školski natječaj u čast 25 godina VRO Maslenica

U školama na području Zadarske županije u tijeku je provedba natječaja 25 godina vojno-redarstvene operacije Maslenica 1993. – 2018.

Kako pojašnjavaju iz Zadarske županije, natječaj je otvoren do 30. studenoga 2017. godine kada škole prijavljuju radove Kulturnom vijeću Zadarske županije.

Krajem prosinca znat će se imena nagrađenih učenika, odnosno najboljih radova, a tijekom obilježavanja VRO Maslenica u siječnju organizirat će se izložba na kojoj će najuspješnijima biti dodijeljena priznanja i prigodni darovi. Za nagrađene učenike i njihove mentore će tijekom Županijskih dana 2018. biti organiziran jednodnevni izlet.

Naime, 22. siječnja 2018. godine obilježava se 25 godina od vojno-redarstvene operacije Maslenica, jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske i postrojbi specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata, a njenom izvedbom ponovno su spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske sa ostatkom Domovine.

"Uz niz događanja predviđenih uz obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica 1993. – 2018., provedbom školskog natječaja želimo uključiti sve osnovne i srednje škole na području Zadarske županije. Natječaj se provodi u likovnom i literarnom izričaju, i to na školskoj i županijskoj razini. Teme u Natječaju mogu biti iz područja književnosti, povijesti, zemljopisa te kulture i umjetnosti, ovisno o dobi i drugim posebnostima samih učenika i škola, a sve vezano uz promicanje nacionalnih osjećaja i ljubavi prema Domovini." - pojasnili iz resornog županijskog odjela.

Komentari