Listopad u Smiljevcu, učenika, nastavnika, roditelja, stanara...

Učenici OŠ Smiljevac već tradicionalno obilježavaju integrirani dan - "Listopad u Smiljevcu" kada otvore vrata škole i školskoga dvorišta svim stanovnicima zadarskoga kvarta Smiljevac...

"Listopad u Smiljevcu" zamišljen je kao dan gdje će mališani pokazati svoja umijeća, aktivnosti, sve ono što, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima mogu napraviti, izraditi ili ispeći, pa onda dakako i ponuditi posjetiteljima, i to po simboličnim cijenama. Prikupljeni novac, pak, uplaćuje se u humanitarnu kasu škole, a dio ostaje u razredima.

"Integriranim danom ove je godine koordinirao Aktiv razredne nastave, u njegovu su se provedbu uključili svi učenici, učitelji i djelatnici. Djeca su ispred škole pekla palačinke i ćevape, cijedila prirodne sokove, izrađivala nakit i ukrase za kuću, pripremila kolače, a neki su pokazali svoje vještine svirajući harmoniku ili reklamirajući prisutnima na najbolji mogući način svojih ruku djela" - otkriva nam Zrinka Merčep, mlada nastavnica.

Roditelji i učitelji pripremili su popriličnu količinu hrane koja se nije mogla pojesti ili po uistinu niskim cijenama prodati, a sve ono što je ostalo, lijepo je zapakirano i donirano Pučkoj kuhinji u Zadru, kao krasna humana gesta, za primjer mnogima. Đaci i pedagozi bravo i svaka čast!

I da, hvala na super galeriji slikica s događanja, FB stranici Smiljevac Zadar, nastavnici informatike Marini Kulaš i marljivoj foto-grupi OŠ Smiljevac...

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano