Kineski veleposlanik Hu Zhaoming drži predavanje u Zadru

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Hu Zhaoming, u utorak, 24. listopada 2017. godine s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će predavanje "Gradnja novog mosta kinesko-hrvatske suradnje".

Tema predavanja su kulturne i gospodarske veze Kine i Hrvatske.

Hu Zhaoming rođen je 1966. godine, diplomirani je pravnik, a osim na više dužnosti pri kineskom Ministarstvu vanjskih poslova do sada je radio pri misijama u UN-u, SAD-u, Indiji te je od ove godine preuzeo veleposlanstvo NR Kine u Hrvatskoj, stoji u najavi predavanja koje je otvoreno za javnost.

"Duga je povijest prijateljstva kineskog i hrvatskog naroda. Od uspostave diplomatskih veza, hrvatsko-kineski odnosi urodili su plodnom suradnjom u mnogim područjima. Danas, s projektom "Jedan pojas - jedna cesta" i uspostavom bliskih odnosa Kine i CEEC (Central and Eastern European Countries) Kina i Hrvatska još su bliže. Na početnoj smo točki s koje nam se ukazuje povijesna prilika. Vjerujem da će uz zajedničke napore vlada i žitelja obiju država naši odnosi u budućnosti biti izvrsni" - ističe veleposlanik Zhaoming na internetskoj stranici veleposlanstva.

Komentari