Mladi 72 sata bez kompromisa volontiraju

Projekt „72 sata bez kompromisa“ održava se od 12. do 15. listopada u šest hrvatskih gradova.

Ovaj međunarodni volonterski projekt u Hrvatskoj se odvije po četvrti put.

U posljednje tri godine kroz projekt je prošlo više od 3.000 volontera iz cijele Hrvatske. Projekt animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a provodi se u devet europskih zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj u kojima se već godinama okuplja tisuće mladih ljudi koji preobražavaju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama.

Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Ove će se godine naša zemlja stoga po četvrti puta uključiti u projekt i to u šest gradova, Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Od 12. do 15. listopada 2017. godine mladi će se pokloniti svoje vrijeme i iskoristit ga radom za siromašne, potrebite i marginalizirane kroz različite akcije: ekološke, socijalne, kreativne, ali i kroz fizički rad i prikupljanjem sredstava.

U tri dana volontiranja uključit će se 2.000 mladih volontera koji će svoje vrijeme darovati na više od 250 akcija.

Cilj projekta je okupiti mlade te pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem živimo. Dobrobit za pojedinca, ali i za društvo.

Komentari