Kolodvor ponovno aktivan, nakon osam godina...

Nakon punih osam godina duge diskografske pauze, grupa Kolodvor ponovno se aktivirala i predstavljaju novi singl – pjesmu "Odisej" koja već osvaja srca slušatelja domaćih radio postaja...

Kako to i ide u svom osebujnom stilu za melodičnu meditativnu kompoziciju- prema opisu kritičara i poznavatelja- snimili su i prekrasan i zanimljiv video spot na bajkovitoj plavoj trasi od Komiže do Biševa.

Komiška femme fatale, Lea Mardešić, bila je nemirna Penelopa, a splitski režiser Goran Čače ležerni dirigent hedonističkog snimanja. Osim u Komiži, spot se snimao i na splitskim Prokurativama. Baš poput Odiseja, kakve li simbolike u naslovu uratka, i grupa Kolodvor vraća se svome domu i izdaje prvi singl nakon 2009. i debi albuma "Dnevnik iz doline ogledala".

Frontman Kolodvora, Martin Pulić, 2012. zagrebačku je adresu zamijenio londonskom, a autorske vještine oštrio je u bendu Stone Doves s kojim je kao Martin May- pišući stihove i glazbu- nastupao od Brixtona do Camdena. Singl Odisej rođen je tako kao svojevrstan prijevod, iz Martinove pjesme Journey (2015.), svog originalnog engleskog pretka.

Od starih članova benda do danas na basu je Josip Ljuban, a gitarist Toni Zekulić i bubnjar Roni Ostojić nova su akvizicija probrana među vrsnim neretvanskim glazbenicima.

E, da, glazba za pjesmu Odisej je snimana u Londonu pa su zadržani izvorni zvuci basa Gianmarca Agoste i strastveno bubnjanje Luce Collodora uz akustičnu gitaru naravno - Opuzenca Martina Pulića.

Vokal je sniman kod Srđana Sekulovića - Skansija koji se pak pobrinuo za moćnu i modernu produkciju, a isti poznati producent i porinovac skupinu iza koje su uspješnice "Sat", "Kosijenka", "Sjena", "Povratak", nastale u širokom rasponu utjecaja od Beatlesa do Franz Ferdinanda i ex-Yu novog vala, opet očekuje u siječnju kada se snima i- "Zagreb", još jedan najavljeni dolazeći singl na novom "peronu" Kolodvora...

Komentari