FOTO: Odana počast poginulim braniteljima na Dračevcu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je odana počast poginulim braniteljima Domovinskog rata kod spomen obilježja na Dračevcu.

Počast su odali ministar branitelja Tomo Medved, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, umirovljeni general Mladen Markač, gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima, župan Božidar Longin sa suradnicima, predstavnici PU zadarske, zadarskog Sveučilišta i brojni drugi.

Nakon polaganja vijenaca održana je svečana misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu, te svečana akademija kod spomen obilježja.

Nakon jučerašnjih izložbi, tribina i prikazivanja dokumentarnih filmova, drugi je dan programa obilježavanja Dana obrane Grada Zadra, a danas je u 18.00 sati na rasporedu još tribina o ulozi ratnih izvjestitelja HRT-a u Domovinskom ratu u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, te u 19.00 prikazivanje dokumentarnog filma “Zadarska 112. brigada”. P

rogram se održava još i sutra odavanjem počasti poginulim braniteljima na Bokanjcu, spomen hodnjom prvom linijom obrae grada i u nedjelju nogometnim turnirom braniteljskih udruga.

Komentari