Mentalno zdravlje mora biti važno kao i ono fizičko

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Zadru je otvorena izložba u edukacijskoj dvorani Kneževe palače.

Izložba je to koju organizira Opća bolnica Zadar- Odjel za psihijatriju već po 12. put. Ove godine u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, Domom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru, Domom za odrasle osobe u Zemuniku, Psihijatrijskom bolnicom Ugljan, Zavodom za javno zdravstvo Zadar te Domom za starije i nemoćne Zadar. Izloženi su radovi korisnika, pacijenata i stanara ovih institucija.

Izložba koja je otvorena od 10. do 17. listopada zaista se isplati otići razgledati jer su prezentirane brojne rukotvorine u kojih je uloženo puno sati predanog rada. Ručni radovi kao što je pletenje ili heklanje, nakit, ručno šivane vrećice lavande - samo su dio onog što vas očekuje, a što su na otvorenju izložbe i sami korisnici ponosno pokazivali.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana mentalnog zdravlja je „Mentalno zdravlje na radnom mjestu“.

"Mentalno zdravlje mora biti važno kao i ono fizičko, te bi mu svatko trebao pridavati istu pažnju." - istaknula je na otvorenju izložbe Anita Škarica, odgovorna medicinska sestra u zadarskoj Općoj bolnici na Odjelu psihijatrije te je dodala - "Nema zdravlja, bez mentalnog zdravlja."

Mladen Mavar ravnatelj PB Ugljan je pak rekao - "Zaštita mentalnog zdravlja nije samo teška psihijatrija nego tu spadaju i stvari i pojave kojima nam se svakodnevno događaju. Ova izložba nas potiče da razmišljamo o svome mentalnom zdravlju. "

Resorni županijski pročelnik Bernard Maruna, otvorio je ovu, kako je kazao "vedru, nasmijanu i veselu izložbu".

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano