PK Zadar: Na Mladosti sedam odličja, Barbara Ćustić - zlatna!

Na bazenu PVC Mladost Zagreb, 11. i 12. studenog, održan je 45. međunarodni miting "Mladost 2017", najjače Grand Prix natjecanje u RH.

Ove je godine ekipa "Zadra" plivala u konkurenciji 436 natjecatelja iz 43 kluba i 6 zemalja (Hrvatska, BiH, Slovenija, Makedonija, Mađarska i Italija).

U jutarnjem dijelu natjecanja plivale su se kvalifikacije, u popodnevnim satima finalne utrke nadmetanja. Postava PK Zadar je iznova pokazala odličnu formu i plasirala se 21 puta u finalne utrke pri čemu je osvojila i sedam odličja.

Jedino zlato na ovom jakom plivačkom mitingu isplivala je plivačica Barbara Ćustić, na 50 m prsno (33,60). Po 1 srebrno odličje isplivali su Antonio Milin na 100 m mješovito (56,50) i Bruno Šarić na 50 m leđno (27,08), dok četiri brončana odličja pripadaju Antoniu Milin na 5o m leptir (24,7o); Brunu Šariću na 100 m leđno (59,76); Boži Puhalović na 50 m leptir(27,11) i Filipu Petaniju na 200 m leđno (2.06,52).

Veliki uspjeh na prestižnom natjecanju je plasman u finalnu utrku što je PK Zadar odradio 21 put, a neki i više puta. U najjačih 8, u finale A, plasirali su se: Antonio Milin 3 puta, Filip Petani 2 puta, a 1 - Bruno Šarić, Tea Kadić i Barbara Ćustić. U finalu B plivali su Barbara Ćustić, Nikita Baraba i Bruno Šarić po dva puta i Marko Radović jednom, dok su u finalu C plivali Božo Puhalović tri puta, Dina Tot dva puta i Marija Dora Bačić jedan puta.

Uz osvojena odličja i uz ulazak preko deset puta na pozicije između 4. i 10. mjesta također je pokazatelj spremnosti natjecatelja "Zadra" za predstojeća natjecanja, naročito za nadolazeće državno prvenstvo tijekom prosinca.

Natjecateljska ekipa u pratnji trenera Josipe Nekić i Željka Olujića brojala je 20 plivačica i plivača: Lea Matešić, Tea Kadić, Anna Mladenović, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Lucija Dukić, Nikita Baraba, Nika Kotlar, Ema Molnar, Dina Tot, Eli Vulin i Marija Dora Bačić, Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Lovre Marković, Marko Radović, Božo Puhalović, Alan Šaponja i Josip Budak.

Cijela ekipa za idući vikend ima kratki predah, ali zasigurno će se većina njih uključiti u organizaciju plivačkog mitinga "Sv. Krševan" koji se održava 18. i 19. studenog na bazenu Višnjik gdje će svoju spremnost pokazati plivačice i plivači iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. "Sv. Krševan" se odvija već devetu godinu zaredom i svake godine privlači sve više klubova i natjecatelja.

"Stoga vas pozivamo da u te dane posjetite bazen Višnjik i da uz odličnu organizaciju natjecanja i vi uživate u svečanom ozračju ovog mitinga" - poručili su iz PK Zadar.

Komentari