Natječaj za najbolju planinarsku fotografiju 2017.

HPD Mosor i njegova Foto kino sekcija u suradnji s Foto klubom Split već 17 godina organizira natječaj za najbolju planinarsku fotografiju, pa poziva na sudjelovanje kako bi svojim radovima uveličali dugovječnu manifestaciju u slavu fotografija i planina.

Pravila natječaja

Kategorije:

-1/ Blenda 22 (Alpinizam, sportsko penjanje, tehničko penjanje, višedužinci, penjanje u ledu, DWS, boulder...)

-2/ Speleologija (Špilje, jame, speleološki logori, speleoronjenje...)

-3/ Planina i mi (Planinarenje ljeti/zimi, turno skijanje, tečajevi, planinarski događaji, trail, planinarska svakodnevnica...)

-4/ Oku lijepo (Makro, pejzaži, apstraktna planinska fotografija, planinska flora i fauna)

-5/ Via Dinarica (Planine Dinarskog gorja).

Svaki sudionik može poslati najviše 8 fotografija za svaku kategoriju, i to...

-fotografije se mogu poslati putem e-maila na: fotonatjecaj.mosor@gmail.com ili na CD/DVD mediju u jpeg ili tiff formatu rezolucije 300 dpi, pripremljene za razvijanje na veličinu 40x60 cm

-uz CD/DVD ili e-mail treba napisati sljedeće podatke: ime i prezime autora, adresu, telefon, e-mail adresu, ime planinarskog društva (ukoliko je autor član), naziv fotografije i mjesto snimanja

-fotografije moraju biti odvojene po kategorijama

-zaprimljeni CD/DVD-ovi se ne vraćaju

-rok prijave je do 15.11.2017.

Fotografije snimljene na CD/DVD mediju treba poslati na adresu: HPD “Mosor” Split, Sinovčićeva 2, p.p. 233, 21001 Split, s naznakom “Za natječaj”.

Preporuka je da veličina pojedinačnog e-maila bude max. do 10Mb, a u slučaju prekoračenja fotografije treba poslati odvojeno u nekoliko e-mailova ili koristiti jumbo mail i sl.

Stručni žiri će odabrati fotografije koje će biti izložene u Foto klubu “Split” od 01.12. – 14.12.2017.

Odlukom istog žirija podijelit će se nagrade za najbolju fotografiju iz svake kategorije kao i opća nagrada za 1., 2. i 3. najbolju fotografiju.

Organizator zadržava pravo postavljanja izložbe i na drugim mjestima i korištenje fotografija uz imenovanje autora na vlastitim web prostorima.

Za sve dodatne informacije može se javiti na telefone: Predrag Kurtović 095/909-6649 i HPD “Mosor” – Split 021/394-365.

Komentari