Gradsko vijeće jednoglasno o nagradama Grada Zadra

Peta sjednica Gradskog vijeća u Zadru danas je, za razliku od uobičajenih radnih sjednica, prošla izuzetno brzo i uz jednoglasnu podršku svim točkama dnevnog reda.

Na sjednici se odlučivalo o dodjeli javnih priznanja osobama koje su svojim radom i djelovanjem zadužile građane grada Zadra. Tako će na svečanoj sjednici povodom Dana grada Zadra 24. studenog nagrade za životno djelo dobiti Miljenko Domijan, prof. te Freidoon Ghazi, dr.med.

Nagrade Grada Zadra dodijelit će se Aidi Vlainić, prof., Stipi Žuniću, Klaudiu Grdoviću, dr.med., Luki Modriću te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar.

Grb Grada Zadra dodijelit će se OPG-u Miodragu Deši, Marku Mišuliću, dipl.oec., Neli Šarić, mag.spec.mus. te Krešimiru Damjanoviću, mag.arch.

Osim nagrada o kojima je odlučivalo Gradsko vijeće, gradonačelnik Branko Dukić izvijestio je o javnim priznanjima o kojima odlučuje samostalno i dodjeli Grba Grada Zadra Josipu i Marinu Deuru te korisnicima Prenoćišta za beskućnike „Sveti Vinko Paulski“ Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Kako je kazao gradonačelnik, ova priznanja dodjeljuje Josipu i Marinu Deuru za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplave na zadarskom području, kad su vozilima svojih vučnih službi spasili četiri osobe iz ugroženih vozila te s prometnica izvukli preko 80 vozila, ne tražeći za to ikakvu naknadu.

Drugo priznanje gradonačelnik je pak dodijelio korisnicima prenoćišta za njihov trud i rad na korištenju poljoprivrednog dobra koje su dobili na korištenje od Zadarske nadbiskupije, kako bi na njemu sadili i uzgajali plodove koje kasnije distribuiraju u Pučku kuhinju i Socijalnu samoposlugu.

Komentari