Zadrani hodočastili sv. Nikoli Taveliću

Vjernici Zadarske nadbiskupije proteklog su vikenda hodočastili svetom Nikoli Taveliću u Šibenik.

Njih petstotinjak u nedjelju, 12. studenog hodočastili su ovom svecu, a prva je postaja hodočašća bilo je hrvatsko nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića – samostan svetog Frane.

Kako saznajemo iz Šibenske nadbiskupije vjernike je primio i pozdravio rektor Svetišta fra Ivan Bradarić, koji je hodočasnicima protumačio novo blagoslovljeni podest s najstarijom slikom sv. Nikole Tavelića.

Nakon toga su svi vjernici molili pobožnost sv. Nikoli Taveliću. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na misnom slavlju koncelebrirao je i umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

U homiliji zadarski nadbiskup Želimir Puljić naglasio je kako se prigodom ovog hodočašća uvijek moli za zagovor Nikole Tavelića. Osvrnuo se i na nedjeljno evanđelje o mudrim i ludim djevicama.

Naglasio je kako sveti Nikola Tavelić kao i pročitano evanđelje vjernike pozivaju na bdijenje, molitvu i život u iščekivanju. Valja nam razmatrati Božju riječ, držati se nauka Crkve i činiti dobra djela.

U prigodi ovog hodočašća molimo svetog Nikolu da bdije nad nama, svojim nebeskim zagovorom neka štiti nas, naše obitelji i naš narod.

Komentari