Otočani predložili Picula za najboljeg europarlamentaraca

Europska federacija malih otoka odabrala je Tonina Piculu kao zastupnika Europskog parlamenta koji je u trenutnom sazivu najviše napravio za europske otoke te ga je odlučila kandidirati za nagradu za najboljeg europarlamentaraca (MEP Awards) u kategoriji regionalnog razvoja.

Nagrada je to koju dodjeljuje časopis "The Parliament Magazine" s ciljem odavanja priznanja zastupnicima koji su svojim parlamentarnim aktivnostima značajno pridonijeli zakonodavnoj, nadzornoj ili proračunskoj ulozi Europskog parlamenta.

U objašnjenju izbora i nominacije, članovi Federacije istaknuli su da je zastupnik Picula istinski zastupnik interesa otočana te zaključili da se "radi o čovjeku koji je napravio mnogo za sve europske, ne samo za svoje hrvatske otoke te ga ESIN ponosno nominira kao izvanrednog pobornika razvoja otočnih regija", pojašnjavaju iz Ureda zastupnika.

„Projekte koje promoviram kao zastupnik u Europskom parlamentu radim jer u njih duboko vjerujem. Ponosan sam što je moj rad prepoznat od strane vrlo osjetljive populacije - otočana. Ovo priznanje ESIN-a dolazi nakon prošlotjedne Greening Island nagrade našem Water Saving projektu i doživljavam ga kao još jednu potvrdu kvalitete svega što nastojimo postići za otoke“, izjavio je Picula povodom nominacije Europske federacije malih otoka.

Komentari