Goran Čolak oborio rekord za Guinnessovu knjigu na Viru

Vir ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda, zaslužan je za to Goran Čolak i njegov sinoćnji rekord od 23 minute i 1 sekunda zadržavanja daha s prethodnim uzimanjem čistog kisika.

Novi je to svjetski rekord u ovoj disciplini, a Čolakov pothvat u montiranom bazenu ispred virske općine sinoć je pratilo više od dvije tisuće gledatelja.

Veza Zagrepčanin Goran Čolak s Virom je izrazito jaka, jer je baš na otok ljetovao cijelo svoje djetinjstvo i napravio svoje prve zarone.

Hrvatski, europski i svjetski rekorder te višestruki svjetski prvak u ronjenju tako je od petka 20. lipnja jedini čovjek u svemiru koji je uspio zadržati dah duže od 23 minute.

–Ne znam za svemir, ali na planeti Zemlja svakako sam jedini. – rekao je sinoć zadovoljni Čolak i objasnio kako se osjeća kao vlasnik nevjerojatnog rekorda: –Osjećaj je lijep, sjajan, ali ovaj sam rezultat očekivao. Prva mi je emocija bila olakšanje što sam uspio napraviti ono što sam najavio, a sreća dolazi kasnije. Iskreno, volim osjećaj pobjede i radosti zbog postizanja zacrtanih ciljeva, no nakon pola sata idem dalje, odnosno sve ispočetka prema novim ciljevima, dodao je.

Čolakov zaron bio je dio projekta „Pogled u plavo“.

–Ovaj rekord posvećujem Viranima. – rekao je Čolak odmah nakon izrona, te najavio novo pomicanje granica, do čak 25 minuta.

Komentari