Škibola i pravni tim savjetovali Zadrane dužnike RBA zadruga

Kako se izvući iz pakla dužničkog ropstva i ostvariti prava iz nedavno usvojenog Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjem sklopljenih u Republici Hrvatskoj kojeg je predložio mladi saborski zastupnik Marin Škibola, sinoć su Zadrani mogli čuti u hotelu Kolovare direktno od samog Škibole i pravnog tima koji stoji iza zakona.

Na tribini Udruge oštećenika kreditnih zadruga govorili su odvjetnici Ines Bošković-Sorić i Milko Križanić, pravnik Ivica Marković, saborski zastupnik Marin Škibola i drugi.

Osim priče o inicijativi da se donese takav zakon, kojoj je značajno pomogao i naš saborski zastupnik Davor Lončar, pravni tim savjetovao je kako i na koji način koristiti članke zakona, kako se pozvati na odluku Ustavnog suda o nadležnosti hrvatskih sudova u ovim slučajevima te su odgovarali i na pojedinačna pitanja oko 40-ak Zadrana koji su došli na tribinu.

Kako nam je kazao Škibola i kako se moglo čuti na tribini, nakon donošenja zakona javila se potreba da se oštećenim građanima pojasne pojedine stavke zakona i da im se pomogne u realizaciji prava iz tog zakona. Udruga oštečenika kreditnih zadruga pomogla je već brojnim dužnicima i dosad broje već desetke sudskih rješenja kojima se zaustavljaju ovrhe, ali i presuda kojima se sporni kreditni ugovori proglašavaju ništetnima.

Komentari