Memorijal D. Morovića: Naslovi Mornarima, čestitka Zadranima...

U "friško" preuređenim i lijepo "ušminkanim" prostorijama Šahovskog kluba "Zadar" odigran je 3. memorijalni turnir "Dine Morovića", u spomen na nekadašnjeg uzornog člana sportskog kolektiva, višestrukog prvaka i nezaboravnog učitelja mlađih generacija...

Naslov u ekipnoj konkurenciji šest sastava (uz slavljenika su nastupili i Zadar 1, Zadar 2, Bibinje, Primošten i Šibenik) uzela je zasluženo postava Mornara iz Splita, koja je premda s dva kadeta (Čotić, Simunić) u pobjedničkom nizu jedini remi upisala s kadrom Šibenika, 8-8.

Pojedinačni turnir 24 igrača osvojio je u odličnim partijama također član istog kluba, Ante Šarić (22/23) ispred vrlo dobrih Ivana Jakića, Saše Režana, Branka Olića i Branka Vlaića...

Nakon nadmetanja svi sudionici su se ugodno družili u obližnjem restaurantu "Jadera", a treba istaći da je uoči tradicionalnog okupljanja uz "64 crno-bijela" polja uvelike "tip-top" dotjeran prostor u ulici Brne Karnarutića kako bi na najljepši način mogao ugostiti sve sudionike natjecanja, ali i pružiti ubuduće daleko ugodnije domaćinstvo samim matičnim članovima.

"Hvala svim akterima, pojedincima i sastavima. Naš klub će se u obnovljenim prostorijama više posvetiti mlađim naraštajima, napose kadetima, kao i organiziranju raznih turnira. U Donatovom gradu potencijala i talenata uistinu ne manjka, siguran sam da vrlo brzo možemo ponovno biti vrijedna i snažna šahovska destinacija na širem prostoru, ne samo u lokalnim okvirima" - ističe i otkriva Ivan Jakić, iz ŠK Zadar.

U najavljeno i najmanje ne sumnjamo kada je u pitanju izuzetno aktivna, radišna i uvijek raspoložena ekipa. Pokazali su to i dokazali u nebrojenim primjerima. Memorijal u čast šahista koji je oduševljavao taktičkim zamislima i neočekivanim rješenjima, osvajao naslove i namučio u susretima mnoge velemajstore iz zemlje i inozemstva, među njima i Anatolija Krpova, otvorila je Meri Morović, njegova supruga.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano