Naravna stvar: Sergio Scariolo otkrio, podrijetlom je iz Zadra!

Ništa neočekivano, pa u pitanju je grad koji je košarkaškom sportu barem na ovim našim prostorima kazao "Dobar dan!"

Tko, što, kako, kada? E, pa! Slavni trener španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo dao je ekskluzivni intervju za hrvatski košarkaški portal Basketball.hr. Novinarki Fani Stipković koja posljednjih godina živi i radi u Madridu, otkrio je brojne zanimljivosti. Osvajač tri Europska prvenstva, španjolskog kupa i prvenstva, kao i brojnih drugih medalja, obiteljske korijene vuče naravno upravo iz najkošarkaškijeg grada na svijetu - Zadra.

"Dražen Petrović jedan je od najboljih košarkaša u povijesti. Samo sam dva puta u životu vidio da neki košarkaš individualno toliko dominira. Sjećam se utakmice finala u Novom Sadu između Cibone i Scavolini Pesaro u kojoj me oduševio. Jednostavno je bio čaroban igrač!" – izjavio je slavni Talijan.

Aktualni trener španjolske košarkaške reprezentacije, s kojom je 2015. posljednji put osvojio Europsko prvenstvo, otkrio je kako je najveseliji u španjolskoj reprezentaciji Sergio Llull. Također je naglasio da ga ne impresioniraju životni stilovi pojedinih današnjih bogatih sportaša koji raskalašenim životom nisu najbolji uzor mladima.

Komentari

Najnovije

Iz ove kategorije

Zadnje komentirano